Erhverv

Vestas udpeger chef for sin nye Global Development-enhed

Foto: PR Vestas

Vestas udpeger chef for sin nye Global Development-enhed.

Vestas er nu ved at sætte holdkortet for sin nye dedikerede afdeling med fokus på projektudvikling, Global Development, som selskabet løftede sløret for i forbindelse med den nylige milliardinvestering i Copenhagen Infrastructure Partners, CIP.

Som chef for Global Development har Vestas udpeget Thomas Alsbjerg, som tidligere har haft ansvaret for Vestas' forretningsstrategi.

Han tiltræder allerede sin nye stilling i dag, oplyser Vestas til Ritzau Finans.

Den ledige stilling som ansvarlig for forretningsstrategien besættes i stedet af Nikolaj Thyge Gertz, som kommer fra en stilling internt i strategiafdelingen.

Vestas får også ny chef for Investor Relations, idet Patrik Setterberg midt i februar også skifter over til den nye Global Develpment-enhed, hvor han bliver finansdirektør, CFO.

Setterberg har været en del af IR-teamet hos Vestas siden 2016 og har siden januar 2018 været den øverste ansvarlige for området. Stillingen som chef for IR skal fremadrettet varetages af Mathias Dalsten, som i forvejen er i IR-afdelingen.

Vestas annoncerede 18. december en investering i CIP på 500 mio. euro, hvilket skete som led i bestræbelserne på at øge selskabets andel i værdiskabelsen i industrien, og det var her, at etableringen af den nye dedikerede afdeling for projektudvikling blev nævnt første gang.

BRANCHENYT
Læs også