Serier
BREAKING

Stor britisk festival aflyst på grund af corona - på Roskilde Festival er man fortsat optimistiske

Glastonbury Festival i England er for andet år i træk aflyst på grund af coronasituationen. Det har dog ikke betydning for planlægningen af Roskilde Festival, lyder meldingen fra festivalledelsen.

Corona rammer verden
Rapperen Kendrick Lamar står øverst på plakaten til Roskilde Festival 2021. Til trods for coronaudfordringer finder man det fortsat realistisk at gennemføre festivalen. Olivia Loftlund

»Det er selvfølgelig virkelig trist at høre, at så vigtig og toneangivende en festival som Glastonbury også i år må aflyse på grund af covid-19,« siger Roskilde Festivals direktør, Signe Lopdrup.

»Det har dog ikke betydning for planlægningen af Roskilde Festival, at Glastonbury har aflyst sommerens festival. Sidste år oplevede vi, at det fik mange til at tænke over, om Roskilde Festival så heller ikke kan gennemføres til sommer, men de to festivaler kan ikke sammenlignes så direkte, og desuden er situationen meget forskellig i Danmark og UK. Vi er i tæt kontakt med vores internationale arrangørkolleger, og der arbejdes fortsat frem mod en festivalsæson til sommer på tværs af Europa. Vi er fortsat forsigtigt optimistiske omkring at afholde Roskilde Festival nummer 50 til sommer.«

Torsdag meddelte man fra britiske Glastonbury festival, at man igen i år må aflyse på grund af corona.

Glastonbury skulle have fundet sted fra 23. til 27. juni, men torsdag blev det meddelt på festivalens hjemmeside, at man igen i år må aflyse på grund af corona.

»Det er med stor sorg, at vi må annoncere, at dette års Glastonbury Festival ikke kommer til at finde sted, og at det bliver endnu et år, hvor vi ligger brak, skriver arrangørerne.

Ligesom det var tilfældet sidste år, så tilbyder arrangørerne, at de gæster, der havde sikret sig en billet til festivalen, kan skubbe garantien til næste år.

Dermed vil de være garanteret muligheden for at indløse en billet til festivalen i 2022. Den vil finde sted fra 22. til 26. juni samme år.

Kom langt i planlægningen

På Roskilde Festival er tonen anderledes:

»Vi kom langt med planlægningen af 2020-festivalen, så vi skal ikke starte forfra. Og vi kan løbe meget hurtigt, når det handler om opbygningen og hele slutspurten frem mod startdatoen til sommer, hvis myndighederne giver tilladelse til større forsamlinger,« siger Signe Lopdrup.

»Sammen med Divisionsforeningen, Dansk Live og Horesta har vi sat gang i et studie, hvor vi arbejder vi på at udvikle sundhedsforsvarlige løsninger, der kan bruges i praksis alle steder, hvor mange mennesker skal samles. Vi ser blandt andet på at kombinere hurtigtest og et såkaldt coronapas, hvor en negativ test, en vaccine eller dokumentation for antistoffer i blodet kan give adgang til større begivenheder.«

De to festivaler kan i øvrigt ikke sammenlignes, mener Signe Lopdrup.

»Til trods for, at Glastonbury og Roskilde Festival normalt finder sted næsten samtidig, er der alligevel markant forskel, hvordan de to festivaler bliver til. Glastonbury har tradition for en meget lang opbygningsperiode, hvor tusindvis af medarbejdere og frivillige samles på pladsen i flere måneder forud for festivalen, hvor de bor og bygger op i fællesskab. Hele festivalområdet i Roskilde bliver til på få uger, før portene åbner.«

BRANCHENYT
Læs også