Serier

Året bød på både surt og sødt for Topdanmark

Corona rammer verden
Adm. direktør i Topdanmark, Peter Hermann, siden februar 2018. Foto: Stine Bidstrup

2020 har budt på både surt og sødt for forsikringsselskabet Topdanmark, hvor selskabet ikke har kunne se sig fri fra at blive påvirket af følgerne fra coronapandemien.

Ifølge selskabets administrerende direktør, Peter Hermann, har Topdanmark vist, at det er i stand til hurtigt at omstille sig i usikre tider, hvor 2020 sluttede med en stærk vækst og et bedre end ventet overskud i forretningen.

Det samlede resultat endte på 1124 mio. kr. efter skat i 2020, hvor forventningen efter tredje kvartal lød på 750 til 850 mio. kr.

- Resultatforbedringen skyldes hovedsagelig en stærk slutspurt i fjerde kvartal med et højere investeringsafkast, afløbsgevinster og et lavere niveau af vejrrelaterede skader end forventet, siger Peter Hermann, administrerende direktør i Topdanmark, i forbindelse med regnskabet.

Han uddyber, at den samlede effekt af covid-19 er neutral, da virusset på den ene side har reduceret antallet af skade på eksempelvis motorkøretøjsforsikringer og løsøre.

Omvendt måtte investeringerne lide store tab i første kvartal på grund af virusset.

Samlet er præmierne i skadeforsikring steget med 3,6 pct. i 2020, hvor privatkunderne stod for en stigning på 1,3 pct., mens erhvervskunderne medførte en stigning på 6,2 pct.

- På skadeforsikring har vi haft en pæn vækst. Det gælder især på erhvervssegmentet, hvor vi gennem hele året har haft momentum i vores salg. Samtidig har vi i 2020 fået flere nye kunder via vores nye samarbejde med Nordea end forventet, siger forsikrings-topchefen.

Topdanmark stiger med 1,5 pct. til 298,40 kr. ved middagstid fredag.

Læs også