Erhverv

Stærkt resultat for Tryg i fjerde kvartal

Det forsikringstekniske resultat landede på 780 mio. kr. mod 762 mio. kr. i samme kvartal året før.

Tryg har offentliggjort sit regnskab for fjerde kvartal og dermed hele 2020. Foto: Philip Davali

Forsikringskoncernen Tryg leverede en stærk afslutning på 2020.

Det forsikringstekniske overskud blev på 780 mio. kr. i årets sidste kvartal, og for hele året giver det et overskud på næsten 3,5 mia. kr.

Aktionærerne kan se frem til en udbytte på 1,75 kr. for kvartalet, og det bringer hele årets udbytte op på 7 kr. pr. aktie.

Overskuddet før skat blev på 3541 mio. kr., hvilket er en kende ringere end året før, hvor overskuddet landede på 3628 mio. kr.

Præmievæksten blev i 2020 på 7 pct., når man regner Alka med.

»Den flotte vækst, vi har set de senere år, fortsætter og ender på 7 pct. for året, hvilket både privat- og erhvervsforretningen har bidraget til. I Industri bidrager lønsomhedstiltagene til forbedrede resultater, men det er vigtigt at være opmærksom på, at tiltagene vil fortsætte for at forbedre lønsomheden i dette forretningsområde, som traditionelt har været udfordret på grund af svingende markedsdynamikker,« siger koncernchef Morten Hübbe fra Tryg.

Tryg begyndte året med en begmand i form af et negativt afkast på sine investeringer i 1. kvartal på næsten 1 mia. kr. Det blev i løbet af året rettet op og endte med et overskud på mere end 300 mio. kr.

Den største historie omkring Tryg sidste år var dog buddet på dele af RSAs forretning, og investorerne venter spændt på koncernens kapitalmarkedsdag til efteråret, hvor en ny strategi vil blive præsenteret.

»Den 18. november 2020 lagde Tryg et anbefalet kontant tilbud på RSA’s svenske og norske forretning samt 50 pct. af den danske forretning i en potentiel erhvervelse, som vil skabe det største forsikringsselskab i Skandinavien. Aktionærer i Tryg og RSA har stemt for handlen, og nu venter vi på den endelige godkendelse fra myndighederne før at Tryg kan overtage Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Norge,« siger Morten Hübbe.

Trygg-Hansa og Codan Norge har tilsammen 1,3 mio. kunder og 1.500 medarbejdere.

Ser man på Tryg alene, så forventer selskabet i 2021 et forsikringsteknisk resultat i niveauet på 3,3-3,7 mia. kr.

Tryg afsluttede med afleveringen af regnskabet for 2020 sin seneste strategiperiode, og til efteråret vil selskabet så præsentere de kommende tre års strategi for selskabet. Det vil ske på en kapitalmarkedsdag.

Det vigtige nøgletal ”combined ratio” landede i 2020 på 84,5 pct. mod 85,1 pct. i 2019.

Combined ratio - også kaldet erstatnings- og omkostningsprocent - er et vigtigt nøgletal i regnskaber for skadeforsikringsselskaber. Man kan sige, at combined ratio er summen af erstatningsprocenten og omkostningsprocenten.

Combined ratio skal helst ligge pænt under 100 procent.

Læs også
Top job