Erhverv

Grænseproblemer: Britiske myndigheder anbefaler virksomheder at åbne butikker i EU

Efter Brexit oplever britiske virksomheder problemer med at eksportere varer til EU-lande.

Britiske myndigheder opfordrer virksomheder til at registrere nye virksomheder i EU for at undgå eksportproblemer med told, skat, gebyrer osv. efter Brexit.
Arkivfoto: Gonzalo Fuentes.

Britiske virksomheder oplever lige nu problemer med ekstra gebyrer, mere papirarbejde og told, når de eksporterer varer til EU-lande, efter Brexit trådte i kraft 1. januar 2021. Myndighederne foreslår derfor at finde løsningen inden for EUs grænser.

Det skriver The Guardian.

Virksomhederne bliver altså opfordret til at registrere seperate butikker i EU-lande for at omgå de udfordringer, som Brexit har ført med sig for eksporten.

Det er rådgivere, som arbejder for The Department for International Trade (DIT), som er kommet med opfordringen til særligt de mindre virksomheder i Storbritannien.

En af dem, som har handlet på opfordringen er Andrew Moss. Han driver virksomheden Horizon Retail Marketing Solutions, som både henvender sig til kunder i Storbritannien og i EU. Han har besluttet at registrere virksomheden Horizon Europe i Holland i løbet af de næste uger, efter en rådgiver opfordrede ham til denne løsning.

»Det er tydeligt, at Brexit ikke handler om at vinde kontrollen tilbage men om at investere i EU for at overleve,« siger han til The Guardian.

Beslutningen vil betyde, at nogle medarbejdere i Stoprbritannien bliver opsagt til fordel for de hollandske medarbejdere, som nu skal ansættes.

Læs også
Top job