Erhverv

Ny chef for vigtigt marked: Carlsberg kaprer chef fra konkurrent

Carlsberg har vil gennemføre ændringer i den øverste ledelse. Der kommer ny chef for Asien og Vesteuropa.

Foto: Reuters/Nigel Roddis/

Carlsberg har været på chefrov hos konkurrenten Heineken. Det har resulteret i, at hollænderen Leo Evers med titel af executive vice president fra den 1. juli kommer til at stå i spidsen for Carlsbergs forretninger i Asien. Han bliver samtidig medlem af direktionen.

Det oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse.

Asien er et meget vigtigt marked for Carlsberg, og det har været et marked i vækst i de seneste år.

Leo Evers kommer fra en stilling som chef for Heineken i Singapore, Malaysia, Papua Ny Guinea, Australien, New-Zealand, Laos, Sri Lanka, Philippinerne, Ny Kaledonien og Salomonøerne. Forinden var han managing director i Heineken i Vietnam, og han har været hos Heineken siden 1990.

Leo Evers overtager posten fra Graham Fewkes. Han skal nemlig tage over som chef for Vesteuropa, hvor Jacek Pastuszka, der i øjeblikket står i spidsen for Vesteuropa, stopper ved udgangen af februar.

Jacek Pastuszka har været i Carlsberg siden 2009, hvor han har været en del af den øverste ledelse siden 2015.

»Jacek har været en vigtig del af direktionen i hele min tid i virksomheden og har bidraget til den forretningsmæssige vending med strategien SAIL 22. På vegne af direktionen og alle medarbejdere vil jeg gerne takke Jacek for hans engagement, hårde arbejde og enorme bidrag til Carlsberg. Vi takker Graham for hans fremragende arbejde i Asien-regionen og ønsker ham held og lykke i hans nye rolle i Vesteuropa. Vi ser frem til at få Leo som en del af Carlsberg direktionen, og vi ønsker ham held og lykke i hans nye rolle,« udtaler Cees ‘t Hart, topchef i Carlsberg, i pressemeddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også