Erhverv

Danfoss etablerer ny forretningsenhed for at afslutte handel

Danfoss tager et nyt skridt for at opnå de nødvendige myndighedsgodkendelser til at afslutte handlen og overtage Eaton Hydraulics.

Eric Alström er i spidsen for Danfoss Power Solution, industrivirksomhedens største forretningsområde. Foto: Danfoss

Danfoss Power Solutions etablerer nu en separat forretningsenhed, White Drive Motors and Steering, og forbereder et hurtigt salg af netop dette forretningsben.

Det meddeler Danfoss onsdag aften i en pressemeddelelse.

Manøvren er tilsyneladende et nødvendigt skridt i bestræbelserne på at opnå de nødvendige myndighedsgodkendelser til at afslutte handlen og overtage Eaton Hydraulics, lyder meldingen.

Sidste år indgik Danfoss en aftale om at overtage Eaton Hydraulics. Det var dengang ventet, at handlen kunne blive godkendt ved udgangen af 2020. Transaktionen har været underlagt de almindelige betingelser for myndighedsgodkendelse fra den europæiske kommission og den amerikanske justitsmyndighed, US Department of Justice.

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at finde en god ejer til den nye forretningsenhed, og vi vil arbejde tæt sammen med den nye ejer for at sikre en smidig overgang for de berørte medarbejdere, kunder og distributører,” siger Eric Alström, direktør for Danfoss Power Solutions og en del af Danfoss’ koncernledelse.

Eric Alström tilføjer, at det ikke er ualmindeligt i forbindelse med opkøb af virksomheder i denne størrelse, "at det fremtidige set-up skal justeres for at være i overensstemmelse myndighedernes krav" om fair konkurrence i markedet.

”Da vi underskrev aftalen om køb af Eaton Hydraulics, var vi klar over, at der kunne være nogle aspekter fra et konkurrencemæssigt synspunkt, der ville involvere drøftelser med myndighederne i forhold til godkendelsesprocessen. Det er resultatet af disse overvejelser i Europa Kommissionen og det amerikanske Justitsministerium, som nu udmønter sig i et frasalg af en del af vores forretning for at sikre en godkendelse,” siger Eric Alström.

Den nye forretningsenhed etableres pr. 1. februar 2021 og vil omfatte produktion og produkter på tre Danfoss-lokationer i Hopkinsville, Kentucky, USA, i Wroclaw, Polen og i Parchim, Tyskland.

Danfoss Power Solutions er Danfoss’ største forretning, mens Eatons hydraulik-forretning omfatter godt 11.000 medarbejdere. Opkøbet af Eaton Hydraulics er ét af de største danske opkøb nogensinde og vil beløbe sig til op omkring 23 mia. kroner.

Læs også
Top job