Erhverv

Dansk it-komet solgt for 4,3 mia. kr.

Den danske it-virksomhed Peakon er blevt solgt til en amerikansk virksomhed for 700 mio. dollars, oplyser køberne Workday.

It-selskabet Peakon - der står bag verdens største platform inden for måling og forbedring af medarbejderengagement er blevet solgt til amerikanske Peakon for mere end 4 mia. kr. På billedet ses medstifteren Kasper Hulthin Rasmussen. 
Foto: Charlotte de la Fuente.

Den danske vækstvirksomhed Peakon er blevet solgt for 700 mio. dollars – svarende til 4,3 mia. kr. – til det amerikanske selskab Workday.

Det oplyser Workday i en pressemeddelelse.

Peakon er stiftet i 2014 af Kasper Hulthin, Phil Chambers, Dan Rogers og Christian Holm, og selskabet omsatte for 122 mio. kr. i seneste årsregnskab og har omkring 200 ansatte.

Peakon har kontorer i København, London, Berlin, Auckland og New York og arbejder med medarbejderengagement og tilfredshed via en digital platform.

At Peakon hele tiden har været et selskab med ambitioner om at vokse blev understreget af medstifter Kasper Hulthin i et interview med mediet IT-Watch i 2019, hvor han udtalte:

»Det har altid været sådan i Peakon, at vi sigter meget højt, for man rammer nogenlunde i den retning, man sigter. Vi er ikke lykkedes med alting, men vi er lykkedes med meget.«

Selskabet er siden etableringen også vokset i antallet af medarbejdere og har mere end 200 ansatte i dag. Virksomheden som har købt Peakon er amerikanske firma Workday, der er en amerikansk on-demand økonomistyring og software til forvaltning af menneskelig kapital. Workday blev i 2020 kåret at magasinet Fortune som det femte mest attraktive selskab at arbejde for.

En af de tidlige investorer i Peakon var Tommy Ahlers, og flere af selskabets stiftere kom fra hans tidligere selskab, Podio, som blev solgt for 260 mio. kroner. i 2012.

»For mig er Peakon historien om, at små succeser kan avle store succeser. Phil, Kasper og Christian var alle med til at bygge Podio og mødte hinanden der. Vi solgte Podio i 2012, og jeg har nogle gange fortrudt, at vi solgte. Men når jeg ser på, hvad det banede vejen for, så ser man, hvordan ting bygger ovenpå hinanden. Og så forsvinder fortrydelsen,« skriver Tommy Ahlers på LinkedIn som reaktion på nyheden.

Peakon rejste så sent som i 2019 230 mio. kr. fra en række venturefonde.

Læs også
Top job