Erhverv

JP/Politikens Erhvervsmedier opkøber Ritzau Finans

JP/Politikens Hus har været på opkøb. Koncernen overtager med tilbagevirkende kraft Ritzau Finans, som hidtil har været Ritzaus Bureaus erhvervsmedie.

Anders Heering, direktør for JP/Politikens Erhvervsmedier. Foto: Jan Mindegaard

Ritzau Finans er ikke længere ejet af Ritzaus Bureau. Pr. 1. januar 2021 har JP/Politikens Erhvervsmedier opkøbt nyhedsbureauet, der er målrettet investorer, aktiehandlere og andre med en særlig interesse for finansnyheder om børsnoterede danske virksomheder.

»Ritzau Finans har under Ritzaus Bureaus ejerskab opbygget en helt unik position som leverandør af nyheder om børsnoterede danske selskaber i realtid. Vi glæder os til i samarbejde med virksomhedens stærke ledelse og dygtige medarbejdere at fortsætte den positive udvikling til gavn for kunderne,« udtaler Anders Heering, direktør for JP/Politikens Erhvervsmedier.

Hvad finansnyhedsbureauet med cirka 15 årsværk opkøbes for, ønsker partnerne ikke at oplyse. Direktør for Ritzau Finans Søren Funch fortsætter i samme stilling, hvor han også får titel af chefredaktør.

»Ritzau Finans har i de seneste ti år været en rigtig god forretning for Ritzau. Vi har formået at udvikle forretningen og udvide markedet. Jeg er overbevist om, at finansbureauet vil have meget bedre muligheder for at fortsætte den positive udvikling som en del af JP/Politikens Erhvervsmedier,« siger adm. direktør og chefredaktør for Ritzaus Bureau, Lars Vesterløkke og fortsætter:

»Frasalget giver os mulighed for at investere og dermed forbedre forretningen på andre områder til gavn for kerneforretningen.«

JP/Politikens Erhvervsmedier, som er et datterselskab til JP/Politikens Hus, ejer allerede andele i en række andre medier. Herunder blandt andre nichemediehuset Watch Medier og 49,9 pct. af Dagbladet Børsen. Nu føjer selskabet således også Ritzau Finans til porteføljen.

Læs også
Top job