Erhverv

Genmab og samarbejdspartner får særlig ekspertanbefaling

Genmab-partneren Novartis har fået en positiv anbefaling i forbindelse med stof til behandling af multipel sklerose.

Genmabs administrerende direktør Jan van de Winkel. Foto: Stine Bidstrup

En komité under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har fredag vedtaget en positiv udtalelse og anbefalet at give markedsføringstilladelse til stoffet subcutaneous ofatumumab i forbindelse med behandling af tilbagevendende multipel sklerose.

Det meddeler Genmab i en selskabsmeddelelse.

Ofatumumab udvikles og markedsføres over hele verden af Novartis under en licensaftale mellem Genmab og Novartis Pharma.

Den schweiziske medicinalvirksomhed Novartis, som i mange år havde hovedsæde i Danmark, indgav ansøgning om markedsføringstilladelse for præparatet i januar 2020.

“Den positive udtalelse fra CHMP (Committee for Medicinal Products for Human Use) om subcutaneous ofatumumab ved tilbagefaldstilfælde af multipel sklerose er et vigtigt skridt til potentielt at bringe dette produkt ud til patienter i Europa, der vil drage fordel af den effektivitet og dosering, som ofatumumab vil give. Vi ser frem til EU-Kommissionens endelige beslutning vedrørende denne ansøgning, ”siger Jan van de Winkel, adm. direktør for Genmab, i meddelelsen.

Novartis overtog i 2015 rettighederne til Genmabs ofatumumab i en handel, der potentielt kan passere langt over 1 mia. dollars.

Læs også
Top job