Serier

10 dages karantæne: Folketinget skærper indrejsekrav

Folketinget har nu vedtaget en lov, som pålægger indrejsende til Danmark at lade sig coronateste og gå i 10 dages karantæne. En negativ coronatest kan afkorte karantænen.

Corona rammer verden
Fremover skal indrejsende i Danmark som hovedregel gå i 10 dages karantæne, som dog kan afkortes med en negativ coronatest.
Foto: Nima Taheri

Et bredt folketingsflertal har nu vedtaget en lov, der skærper kravene for indrejse i Danmark. Den nye lov indebærer, at personer, der indrejser i Danmark, skal lade sig teste og gå i isolation i 10 dage. Disse regler gælder også danske statsborgere.

Der er mulighed for at afkorte isolationen med en negativ PCR-test foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse.

De gældende anbefalinger fra myndighederne bliver dermed ophøjet til lov.

I en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet understreges det, at loven også giver Styrelsen for Patientsikkerhed bedre adgang til oplysninger om passagerer indrejst med fly.

I DI anerkender branchedirektør Michael Svane »nødvendigheden af restriktioner, der er med til at forhindre smitteudbrud i Danmark forårsaget af muterede vira, herunder den britiske B117.«

Michael Svane forklarer, at det har været afgørende for DI at sikre, at de nye krav om test og isolation ved indrejse ikke skaber benspænd for »ansvarlige erhvervsrejsende, der forsøger at hente vigtige eksportordrer til Danmark.«

»Vi skal holde dansk eksport og import i gang, så den økonomiske udvikling ikke går i stå. For så vil Danmark gå i stå. Når Danmark nu indfører krav om test og ikke mindst isolation ved indrejse, så bliver det i den grad bemærket i resten af verden. Det er vigtigt, at regeringen sender et klart signal om, at Danmark er open for business, så der ikke opstår unødvendige problemer i samhandlen,« siger Michael Svane.

Det fremgår af pressemeddelelsen fra Sundhedsministeriet, at der vil blive fastsat visse undtagelser fra de skærpede regler for indrejse. Disse undtagelser vil blandt andet omfatte personer med bopæl i grænselandet og »visse personer, som hyppigt krydser grænsen som led i varetagelsen af deres arbejde.«

Det fremgår endvidere, at udlændinge, der rejser ind i Danmark for at udføre arbejde, levere varer eller tjenesteydelser eller har »andet anerkendelsesværdigt formål« ikke vil være omfattet af isolationskravet i de perioder, hvor de udfører deres arbejde.

BRANCHENYT
Læs også