Kirin stopper bryggeri-samarbejde i Myanmar efter militært kup
Mandag morgen væltede militæret i Myanmar den siddende regering. Det har fået ølgiganten Kirin til at handle hurtigt
Den japanske ølgigant Kirin har besluttet at stoppe samarbejdet med et bryggeri i Myanmar, som er delvist ejet af militære generaler, det skriver The Guardian. Beslutningen er truffet i lyset af denne uges militærkup, som væltede den siddende regering.
Tidligt mandag morgen anholdte militærstyrken, ledet af generalen Min Aung Hlaing, landets demokratisk-valgte leder Aung San Suu Kyi og flere andre civile ledere i forskellige razziaer.
Det har fået ølgiganten til at melde klart ud. De er stærkt bekymrede for de militære handlinger, der sker i landet, og derfor har de valgt at handle øjeblikkeligt.
»De aktuelle omstændigheder gør, at vi ikke ser nogen anden mulighed end at stoppe vores nuværende samarbejde med Myanmar Econimic Holdings øjeblikkeligt«, det oplyser Kirin i en pressemeddelelse.
Kirin investerede i Myranmar tilbage i 2015. Investeringen skete blandt andet med henblik på, at virksomheden gerne ville bidrage positivt til befolkningen og landets økonomi, efter at landet var gået bedre og mere demokratiske tider i møde siden 2011.
Kirin ejer i dag en kontrolleret andel af både Myanmar Brewery og Mandalay Brewery i samarbejde med Myanmar Economic Holdings, som er kontrolleret af militærlederen Min Aung Hlaing, der stod bag militærkuppet, og som nu har erklæret en årelang undtagelsestilstand i landet.
Flere ølgiganter har bryggerier i Myanmar. Blandt dem er Carlsberg, som har valgt at fortsætte deres drift trods militærkuppet. De bryggerier Carlsberg er en del af, har ikke tilknytning til militæret, men er et samarbejde med en burmesisk familie, udtaler koncernchefen for Carlsberg Cees ’t Hart på et pressemøde.