Erhverv

Gorm's blev købt tilbage: Nu må stifterne i lommerne efter »blodrødt« 2020

I forbindelse med at stifterne købte pizzakæden Gorm's tilbage, har de måttet skyde millioner ind i selskabet bag.

Artiklens øverste billede
Tv-kokken Gorm Wisweh har lagt navn til pizzakæden Gorm's og er blandt de stiftere, som har købt aktiemajoriteten af kæden tilbage.

I slutningen af januar kom det frem, at fem af de seks stiftere bag pizzakæden Gorm’s havde købt aktiemajoriteten af kæden tilbage fra fødevarekoncernen Orkla. Det skete sammen med Gorm’s nye finansdirektør.

Dog betød tilbagekøbet også, at stifterne måtte i lommerne. I den forbindelse er der skudt 6,5 mio. kr. i moderselskabet bag Gorm’s for at få selskabet gennem coronakrisen.

Det bekræfter Christian Madsen, adm. direktør i Gorm’s.

»Krisen har kostet mange penge, og derfor har vi stiftere været nødt til at understøtte selskabet. Det var nødvendigt at forbedre kapitalberedskabet,« siger han.

Christian Madsen uddyber, at Gorm’s løbende vil vurdere sin finansiering, og han afviser ikke, at kæden på et tidspunkt får nye partnere ind, eller at stifterne igen må i lommerne.

»Markedssituationen lige nu er selvfølgelig tæt på håbløs. Når man så samtidig har investeret så meget i ekspansion, som Gorm’s har gjort de seneste år, hvor organisationen er blevet gearet til vækst, og der så pludselig vælter en pandemi indover os, som stopper alt, ja så bliver de likvide beholdninger hurtigt belastet,« siger han.

Ifølge Christian Madsen er der nu iværksat et kursskifte i Gorm’s. Tilbage til tiderne, hvor pizzakæden gav millionoverskud år efter år frem for det store underskud på 9,2 mio. kr. i 2019.

»Vi skal tilbage til at tjene penge igen. Når man investerer så hårdt i vækst, som vi har gjort, så kalkulerer man med tab til at starte med, før man kan kapitalisere på investeringerne. Den kapitalisering har corona bremset op. I kølvandet på pandemien skal vi derfor nu i højere grad end før sætte tæring efter næring og sikre, at forretningen kan vokse organisk og i takt med det skabe overskud,« siger han.

Gorm’s-direktøren kan endnu ikke sætte tal på underskuddets størrelse i 2020. Men han tøver ikke med at kalde det kommende årsregnskab for »blodrødt«, fordi hver måned med coronarestriktioner har kastet store tab af sig.

Til gengæld står selskabet ifølge Christian Madsen solidt rustet til fremtiden, hvor mange nye initiativer vil blive søsat den kommende tid.

Gorm’s blev stiftet for 12 år siden og driver i dag 11 spisesteder i Danmark og ét i Japan. Kæden beskæftiger omkring 200 ansatte.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.