Erhverv

Trods coronanedlukning oplevede Dinero stor vækst i 2020

Flere kunder i butikken og færre konkurser blandt virksomheder har sikret Dinero et rekordgodt regnskab for 2020

Adm direktør hos Dinero, Martin Thorborg, kan glæde sig over regnskab fra 2020. Foto: PR-foto: Dinero.

Virksomheden Dinero, som står bag et digitalt regnskabsprogram, der bl.a. hjælper mindre virksomheder med økonomi- og lønstyring, kommer ud af 2020 med deres bedste regnskab nogensinde. I 2020 lancerede Dinero derudover et computerprogram, som gjorde det muligt for virksomheder at beregne, hvad de kunne søge af hjælpepakker under coronakrisen. Mere end 200.000 har gjort brug af programmet, og det har skabt vækst i virksomheden.

Dinero omsatte sidste år for over 78 mio. kr., hvilket var 35% højere end omsætningen i 2019, som lød på på 58 mio. kr. Virksomheden havde derudover i 2020 et overskud på 26 mio. kr., som også var en del højere end i 2019, hvor tallet var lige knap 17 mio. kr.

Hjælpepakkerne har medvirket til, at markant færre virksomheder er gået konkurs i 2020 end i 2019. Når de ikke går konkurs, opsiger de heller ikke deres abonnement hos Dinero, fortæller adm. direktør hos Dinero Martin Thorborg.

Dinero
 • Dinero Regnskab blev stiftet af Martin Thorborg, David Andersen og Martin Hørsted i 2012 i frustration over deres egne kvaler med økonomisystemerne på markedet.
 • Efter to års drift rundede firmaet 25.000 kunder og landede i 2015 sit første overskud efter at have tredoblet omsætningen.
 • Dinero blev i 2016 solgt til norske Visma - der også står bag Economic - for 125 mio. kr.
 • Trods vækst hos Dinero var 2020 samtidigt det mest udfordrende år ledelsesmæssigt nogensinde for Thorborg, som fortæller, at de første seks måneder var ekstremt stressende. Hans arbejde blev at holde folk glade og yde psykologisk krisehjælp blandt medarbejdere, som skulle omstille sig en ny tilværelse.

  »Jeg må erkende, at jeg synes, det har været spændende. Som leder blev jeg kastet ud i noget, jeg overhovedet ikke kendte til. Vi er blevet rykket 5-10 år frem på under ét år. Jeg har lært sindssygt meget af det her år, som jeg vil kunne bruge fremadrettet«, siger Thorborg.

  Han er overrasket over, at folk når mere derhjemme, end når de sidder på kontoret. Dog frygter han, at det seneste års alternative arbejdsmetoder kan have slidt på noget social kapital, som er blevet opbygget i gode tider.

  Hos Dinero har de ikke fået én ny idé under nedlukningen, men har udelukkende arbejdet videre på idéer fra 2019. Fremtidens originale idéer er derfor under pres, hvis folk ikke snart begynder at mødes med hinanden.

  »Mange idéer opstår i samspillet mellem mennesker henover skrivebordet. Lige pludselig er der en, der får en idé, og så arbejder man straks videre med den. Lige nu misser vi de små magiske øjeblikke, som førhen var dem, der drev de innovative idéer«, siger Thorborg.

  Læs også