Erhverv

SAS er klar til at åbne 180 ruter fra Skandinavien til Europa

I december sidste år oplyste SAS, at det skylder kunder 650 millioner kroner for rejser, der er blevet aflyst. Foto: Tariq Mikkel Khan

SAS er klar med forårets og sommerens trafikprogram, hvilket betyder, at luftfartsselskabet vil åbne 180 direkte ruter fra Skandinavien til Europa.

Det oplyser selskabet tirsdag formiddag men tager dog det forbehold, at rejserestriktionerne skal lempes, inden trafikprogrammet materialiseres.

En del ruter genåbnes, men der er også nyheder på flybilletten som ruter fra København til Larnaca, fra Stockholm til Barcelona og fra Oslo til Faro.

- Selv om der i dag er strenge rejserestriktioner på grund af covid-19, så er der håb om lempelser fremover som følge af en stigende grad af vaccinering og reduceret smitte i samfundet. I takt med dette vil SAS også øge kapaciteten på alle indenrigsruter samt inden for Norden og til større byer i Nordeuropa for at imødegå en stigende efterspørgsel efter både fritids- og forretningsrejser, skriver SAS.

Det skandinaviske luftfartsselskab har på grund af usikkerheden om fremtiden indført mere fleksible ombookningsalternativer for at gøre det enklere for vores kunder.

- Rejsende kan afbestille internationale rejser indtil 72 timer før afgang og få en SAS Travel Voucher, som er gyldig som betaling for alle SAS-destinationer. For indenrigsrejser i Sverige, Norge eller Danmark tilbyder SAS gratis ombooking frem til 1 time før afgang for SAS Go Flex billetter. SAS Plus billetter er både ombookings- og refunderbare. Dette gælder både indenrigsrejser og internationale rejser. Endvidere tilbyder SAS 24-timers fortrydelsesret, hvis de rejsende har bestilt rejsen igennem SAS, skriver luftfartsselskabet.

Flere SAS kunder har tidligere haft besvær med at få penge for ubrugte billetter tilbage i det nedlukningsramte 2020. Og i januar blev selskabet politianmeldt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen på grund af manglende overholdelse af styrelsens påbud om at tilbagebetale ubrugte flybilletter.

I december sidste år oplyste SAS, at det skylder kunder 650 millioner kroner for rejser, der er blevet aflyst.

BRANCHENYT
Læs også