Erhverv

Lyft belønnedes massivt for tal og optimisme

Lyft vandt 11,7 pct. i tirsdagens eftermarked, efter et overbevisende godt koncernregnskab for fjerde kvartal. Ganske vist var der færre kunder end ventet i kvartalet, men de, som var der, betalte mere end ventet i perioden.

USA's næststørste samkørselstjeneste, efter Uber, oplevede i perioden et mærkbart fald i omsætningen på 42 pct. til 570 mio. dollar mod ventede 561 mio. dollar.

Det justerede underskud blev samtidig på 185 mio. dollar, sammenlignet med minus 162 mio. dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på minus 225 mio. dollar, ifølge Bloomberg News. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede sideløbende på negative 150 mio. dollar. Her var ventet et underskud på 183 mio. dollar.

Lyft havde i de sidste tre måneder af sidste år 12,6 mio. aktive kunder til at køre med sig, mens 13,3 mio. kunder var ventet. Til gengæld betalte de i snit 45,40 dollar til Lyft gennem kvartalet mod spåede 41,99 dollar.

- Selv om første kvartal 2021 fortsat er usikkert, primært på grund af covid-19 modvindene, bør vi baseret på de nuværende genåbningsforventninger opleve en vækstvending, som starter i andet kvartal, og som forstærkes i anden halvdel af året, siger finansdirektør Brian Roberts, i regnskabet.

Læs også
Top job