Erhverv

Store Nord: GN Hearing foran stort comeback i 2021

I GN Audio vil den gode udvikling fra 2020 fortsætte med en vækst på mere end 20 pct. i 2021.

Artiklens øverste billede
GN Store Nord har offentliggjort sit regnskab for 2020 og forventningerne til 2021. Foto: PR

GN Store Nord spår et stort comeback til sin høreapparatforretning GN Hearing i år efter et svært 2020 med mange nedlukninger og dermed et presset salg.

GN Hearing ventes at få en organisk vækst på mere end 25 pct. i år efter et fald i 2020 på 26 pct.

Også i den anden store forretning GN Audio vil 2021 byde på stor vækst. Her venter GN en fremgang i omsætningen på mere end 20 pct. efter et 2020, der har været helt uden for normal målestok med en stigning på 40 pct.

For koncernens moderselskab, GN Store Nord, ramte omsætningen i 2020 godt 13,4 mia. kr., og der er spot on i forhold til, hvad analytikerne forventede.

Driftsoverskuddet blev på knap 1,9 mia. kr., og det er også nærmest som forventet - måske en lille spids lavere.

»Covid-19 havde en stor påvirkning på det globale høreapparatmarked i 2020, da ældre, mere sårbare kunder blev rådet til at blive hjemme. Jeg er begejstret for at se os være i stand til at udvikle og markedsføre revolutionerende ny og individualiseret høreteknologi til gavn for vores kunder overalt i verden, der fungerer som et stærkt fundament i 2021,« lyder det i en kommentar fra Gitte Aabo, der er adm. direktør for GN Hearing.

De mange nedlukninger har til gengæld nærmest været rent guld for GN Audio. Koncernens headsets er blevet revet ned fra hylderne, fordi mange ansatte har været tvunget til at arbejde hjemmefra.

»GN Audio gik ind i året på ryggen af en stærk vækst på det attraktive virksomhedsmarked. Oven i dette oplevede vi i 2020 en ekstraordinær stor efterspørgsel på grund af de nye arbejdsmønstre med folk på hjemmekontorerne. Øget fleksibilitet for kontorarbejdere, krav om produktivitet, fokus på cloudbaserede løsninger og generelle teknologiforbedringer vil fortsat anspore væksten, som desuden har potentiale til at reducere virksomhedernes rejseomkostninger og CO2-fodaftryk,« siger René Svendsen-Tune, der er adm. direktør i GN Audio.

Til aktionærerne i GN Store Nord bliver der udbetalt 1,45 kr. pr. aktie, hvilket er det samme niveau som for året 2019.

GN Store Nord begyndte på et tilbagekøbsprogram af egne aktier i 2020, men suspenderede resten af det, da coronakrisen satte ind.

Det program vil man genoptage i 2021, og det endelige program vil blive besluttet på selskabets generalforsamling senere i år.

»Den fremragende præstation i GN Audio, såvel som den forsigtige tilgang til tingene, der blev truffet i GN Hearing, var hovedårsagerne til vores evne til at generere næsten to mia. kr. i frie pengestrømme på trods af COVID-19. Vores balance er fortsat meget sund med rigelig adgang til likviditet til at modstå de fortsatte kortsigtede usikkerheder på grund af COVID-19, og det bliver yderligere understøttet af vores agile organisation og slanke forretningsmodel,« siger Peter la Cour Gormsen, der er CFO for hele GN Store Nord.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.