Erhverv

Ørsted indgår joint venture med PGE

Ørsted har underskrevet en aftale med polske PGE om at etablere et 50/50-joint venture, der skal udvikle, opføre og drive to havvindprojekter i Østersøen med en samlet potentiel kapacitet på op til 2,5 gigawatt (GW) i projekterne Baltica 2 og 3.

Det skriver Ørsted onsdag.

Ørsted vil i den forbindelse tegne nye aktier, der udgør 50 pct. af den samlede aktiekapital i PGE's to havvindprojekter.

Tegningskursen for de nyligt udstedte aktier i Baltica 2 og 3 vil beløbe sig til i alt 657 mio. polske zloty - svarende til cirka 1089 mio. kr. - fremgår det af meddelelsen.

- Begge projekter er berettiget til at blive inkluderet i Polens tildelingsrunde for havvindprojekter i 2021, hvor en kapacitet på i alt 5,9 GW forventes tildelt. Baltica 3 er det mest fremskredne af de to projekter, og det vil kunne blive idriftsat i 2026, skriver Ørsted.

- Med denne transaktion bliver Ørsteds enestående erfaring med at udvikle og opføre store havvindmølleparker kombineret med PGE’s omfattende viden om og erfaring med det polske elmarked og dets lovgivningsmæssige rammer, udtaler Martin Neubert, kommerciel direktør og viceadministrerende direktør i Ørsted, om aftalen.

- Vores nye joint venture er stærkt engageret i at indfri den polske regerings ambitiøse planer for udbygning af havvind, lyder det videre fra Martin Neubert.

Aftalen ændrer ikke på Ørsteds tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2021 eller på det udmeldte forventede investeringsniveau for 2021.

BRANCHENYT
Læs også