Erhverv

Unicontrol og Per Aarsleff indgår aftale

Unicontrol har indgået en stor aftale med entreprenørfirmaet Per Aarsleff. Nu håber Unicontrol fremadrettet at ekspandere til udlandet. »Et kæmpe gennembrud,« kalder Unicontrol millionaftalen.

Artiklens øverste billede
Thomas Visti har tjent over 500 mio. kr. på aktieandele i Universal Robots, Mobile Industrial Robots og Onrobot. Nogle af pengene er sat i vinbaren Amy's Bar & Winehouse i Odense. Han er desuden investor i Unicontrol. Foto: Joachim Ladefoged. 

Den danske ConTech-virksomhed Unicontrol har indgået en samarbejdsaftale med landets største entreprenørselskab Per Aarsleff A/S.

Samarbejdsaftalen kommer kort tid efter, at Unicontrol landede investeringer fra robotikonerne Thomas Visti og Lasse Kieffer. Nu skal en tocifret millionaftale over de kommende år bane vejen til udlandet for den hurtigtvoksende fynske virksomhed.

»Det her er et kæmpe gennembrud for os. Det betyder, at vores produkter er anerkendt af en af de rigtig store entreprenørselskaber, og det kan løfte os op på et helt andet niveau – både herhjemme og internationalt. Det er målet, som vi sammen med vores investorer og medejere, Thomas Visti og Lasse Kieffer, har sat os,« siger Ehsan Ekhlas, direktør i Unicontrol i en pressemeddelelse.

Unicontrol skal fremadrettet levere og udvikle maskinstyringssystemer til Per Aarsleff A/S’ gravemaskiner. Planen er, at Unicontrols maskinstyringer vil øge effektiviteten på gravemaskinerne med mere end 30 pct.

Senest investerede start up-ikonerne Thomas Visti og Lasse Kieffer, to af Danmarks mest succesfulde robotinvestorer, i sommeren 2020 millioner i iværksættervirksomheden, der blandt andet har gjort 3D til et indarbejdet værktøj for mange gravemaskineførere.

Bo Mikkelsen, maskinchef i Aarsleff-koncernens bygge- og anlægsaktiviteter, glæder sig også over aftalen.

»For Per Aarsleff A/S er det vigtigt, at vi har en solid backup fra leverandøren og her viser Unicontrol sig meget stærk og følger vores forventninger i deres rejse til at være en etableret udbyder af maskinstyringer. Vi ser Unicontrol og teamet bag som en spændende løsning for maskinstyring med 3D-løsninger. I vores tilfælde til maskiner med svingbom. Prisen er fornuftig, og Unicontrol har været førende på området for mindre og mellemstore maskiner,« siger han i pressemeddelelsen.

Han påpeger, at løsningen især er attraktiv med et brugervenligt system til entreprenørfirmaets mellemstore 8-tons maskiner, hvor der ofte er skiftende chauffører.

Lasse Kieffer skabte og solgte robotfirma, Purple Robotics, på et år for et stort millionbeløb. Nu tjener han penge som investor i Unicontrol. Foto: Joachim Ladefoged

Også Frank Andreasen, maskininstruktør i Aarsleff-koncernen, glæder sig over aftalen, som han mener har været overkommelig i pris.

»Vi har længe ledt efter et system, der passer ind på de mindre og mellemstore gravemaskiner, fordi systemerne til de store maskiner er for dyre og komplicerede til de lidt mindre maskiner. Systemet fra Unicontrol passer perfekt og er nemt at installere. Det er nemt og hurtigt for maskinførereren at lære at bruge, selv i tilfælde, hvor han ikke har nogen forudgående erfaring med maskinstyring. Det er vigtigt i en travl hverdag.«

Unicontrol er kun få år gammelt, men er hurtigt vokset sig stor med succes i at udvikle og markedsføre maskinstyringssystemer til entreprenørmaskiner med fokus på brugervenlighed. Her har Unicontrol inkluderet operatører, landmålere og andre interessenter i at opbygge et system, der tilgodeser deres behov.

I det første halve år af virksomhedens levetid omsatte Unicontrol for mere end 5 mio. kr. og fortsatte sin vækst i 2020 trods udfordringer med corona.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.