Erhverv

North Media skifter ud på formandsposten

Mads Dahl Møberg Andersen træder tilbage, men fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem.

På den kommende generalforsamling skiftes der ud på formandsposten i North Medias bestyrelse.

Det fremgår af en meddelelse fra mediekoncernen.

Mads Dahl Møberg Andersen træder tilbage, men fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem. Til gengæld udpeges Ole Borch som ny formand.

"Forslaget bygger på mine tanker om, hvorledes North Media A/S skal ejes og drives den dag, hvor jeg ikke længere kan være en del af bestyrelsen. Min kone Britt og jeg har besluttet at lade vores North Media A/S aktier testere til et fond, som kan fortsætte den langsigtede og strategiske retning for selskabet i mange år fremover," siger hovedejer Richard Bunck i meddelelsen.

Han fortsætter selv som næstformand i selskabet.

Desuden indstilles Ann-Sofie Østberg Bjergby som nyt bestyrelsesmedlem.

North Media forbedrede driften, selv om omsætningen ikke løftede sig i pandemiåret 2020, og både toplinjen og driftsoverskud kom ind som koncernen senest havde meldt ud.

Omsætningen endte i 2020 i 1045,4 mio. kr., mens den året før var på 1045,6 mio. kr. Det var samtidig helt på linje med intervallet mellem 1020-1045 mio. kr., som North Media havde lovet tilbage i november, men dog under det oprindelige løfte fra sidste årsregnskabet for 2019 på 1075-1125 mio. kr.

Driftsresultatet, EBIT før særlige poster, steg fra 170,0 mio. kr. til 240,2 mio. kr., hvilket var inden for området af udmeldte 230-245 mio. kr. efter tredje kvartal, men en del bedre end den oprindelige prognose på 160-190 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også