Erhverv

Moment vækster og viser positivt årsregnskab i 2020

Det danske vikarbureau viser en vækst på 174 pct. siden seneste regnskab.

Artiklens øverste billede
Morten Højberg glæder dig over det positive resultat. Moment opkøbte i 2020 et andet vikarbureau, Protemp, der er særligt specialiseret inden for elektricitet og håndværk. Foto: Brian Karmark.

2020 har været et svært år for mange forretningsdrivende, men ikke for Moment.

Det danske vikarbureau præsenterede fredag et særdeles positivt årsregnskab.

Virksomheden har i det forgangne år haft en omsætning på 586 mio. kr. og et resultat på 20,6 mio. kr. Det er en vækst på 174 pct. siden det seneste års regnskab, hvor resultatet lå på 7,53 mio kr.

Det glæder administrerende direktør, Morten Højberg, og i en tid, hvor mange firmaer har lidt økonomisk efter talrige nedlukninger, har han en særlig forklaring på succesen.

»Vikarbranchen er speciel. Branchen bliver hurtigt ramt, når der er krise i samfundet, men den kommer også hurtigst i gang igen. 2020 var et godt år for vikarbranchen, hvor vi har hjulpet mange virksomheder med at skalere op og ned. Som virksomhed er det en svær kunst at skalere hurtigt op og ned i bemandingen, og det har gavnet vores forretning.«

Selskabets egenkapital steg desuden til 30,9 mio. kr. i forhold til 17,7 mio. kr. året før. Regnskabet viser en dækningsgrad på 12,77 pct, som er et udtryk for, hvor stor en del af virksomhedens omsætning, der er til at dække de faste omkostninger.

Vi har set en enorm omstillingsparathed hos rigtig mange kandidater, og det er positivt, at så mange gerne vil bidrage og vil videre.

Morten Højberg, adm. direktør i Moment.

Samtidig bød 2020 på et opkøb af vikarbureauet Protemp, der er særligt specialiseret inden for elektricitet og håndværk, og selv om begge bureauer var ramte i andet kvartal af 2020, vendte de begge bøtten i de to resterende kvartaler.

Det skyldes ifølge Morten Højberg, at mange virksomheder har fået gang i ordretilvæksten og dermed økonomien og pludselig skulle have løst en masse projekter og bemandingsopgaver.

På grund af den ustabile situation har det været svært for virksomhederne at tilpasse sig, og det har givet bonus i vikarbranchen, hvor Moment både har haft vikarer ude for at arbejde med fødevarer og smittesporing.

Moment har desuden haft en stor tilvækst i antallet af vikarer. I 2020 havde vikarbureauet ca. 10.000 vikarer og er steget med 32 pct. i antallet af nyoprettelser i Moments database fra 18.500 til 24.500.

Morten Højberg roser vikarernes omstillingsparathed.

»Det har været positivt at se, hvor kreative og positive mange vikarer er og går til opgaven, selv om de har været i en anden branche før, der er blevet ramt. Vi har set en enorm omstillingsparathed hos rigtig mange kandidater, og det er positivt, at så mange gerne vil bidrage og vil videre. På den måde er vikarbranchen sund for samfundet, fordi det hurtigt kan bringe folk i jobs.«

I 2020 købte kapitalfonden Axcel Moment, men direktionen er stadig medejere. Fredag tilkøbte Moment også Chabber Danmark Aps.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.