Erhverv

Dansk firma bag Coca-Colas nye papirflasker

Når Coca-Cola inden længe tester sine nye papflasker på markedet bliver det med danske genbrugs-iværksætter Paboco ved siden.

Inden længe ruller Coca-Cola 2.000 af sine nye miljøvenlige papirflasker ud, som firmaet håber kan erstatte den klassiske plastflaske. Foto: Jim Cole/AP

Efter kåringen som verdens største plastikforurener hopper sodavandsgiganten Coca-Cola nu med på bæredygtighedsvognen.

Firmaet ruller nemlig snart sine nye flasker, der er lavet af genbrugspap, ud. Og det bliver med en dansk start up-virksomhed på sidelinjen.

Sådan skriver BBC.

Efter mere end syv års med tests og teorier er Coca-Cola klar til at afprøve en ny bæredygtig flasketype på markedet.

Flaskerne skal fremstilles af stærkt genbrugspap med en tynd plastikliner.

I første omgang bliver 2.000 flasker distribueret gennem retailkæder i Ungarn, for at teste, om de er klar til at blive lanceret.

Udviklingen af denne nye flaske er sket i samarbejde med den danske virksomhed Paboco.

Paboco - The Paper Bottle Company - blev dannet i 2019 som resultat af et bæredygtigt samarbejde mellem bl.a. Carlsberg, Ecoxpac og genbrugsselskabet BillerupKorsnäs og senere flaskeproducenten Alpla i et forsøg på at lave en flaske, der ikke forurenede.

I dag arbejder virksomheden også sammen med bl.a. skønhedsgiganten lÓreal og vodkaproducenten Absolut om bæredygtig emballage.

Absolut forventer snart at teste sin egen version af papirflasken af på markedet, og Carlsberg er også fuld gang med en prototype på sine ølflasker.

Læs også
Top job