Erhverv
BREAKING

Chokoladegigant er blandt sagsøgte i sag om slaveri og børnearbejde

Nestlé er endnu en gang kommet i modvind. Denne gang sagsøger otte børn chokoladevirksomheden med beskyldninger om brug af slavearbejde.

Det er ikke første gang, at schweiziske Nestlè kommer i modvind for sine udenlandske aktiviteter. Foto: AP /Keystone, Laurent Gillieron

Alene tanken om chokolade kan bringe et smil frem hos de fleste børn og få munden til at løbe i vand. Det er bare ikke tilfældet for alle.

For otte børn fra Mali er der alt andet end glæde forbundet med chokolade, når de trækker verdens største chokoladevirksomheder i retten og anklager dem for at gøre brug af slavearbejde.

Det skriver flere medier, heriblandt The Guardian.

De otte unavngivne børn er imidlertid ikke alene i deres søgsmål - de har nemlig den amerikanske menneskerettighedsorganisationen International Rights Advocates i ryggen.

International Rights Advocates - eller IRA, som organisationen populært omtales - sagsøger flere chokoladeproducenter, herunder bl.a. giganten Nestlé og velkendte Mars og Hershey, på vegne af de otte børn.

Børnene hævder, at de som unge blev tvunget til at arbejde ved Elfenbenskysten uden løn på kakaoplantager, der leverer til de store chokoladeproducenter.

Og det er ikke første gang, at chokoladevirksomheder er kommet i modvind på grund af beskyldninger om brug af børnearbejde. Bl.a. Ferrero blev i 2019 beskyldt for at bruge børnearbejde.

Nestlé har ligeledes været genstand for beskyldninger om brug af børnearbejde tidligere, ligesom firmaet også er blevet anklaget for at ødelægge regnskov gennem ulovlige palmeolieplantager.

Virksomheden, der har hovedsæde i Schweiz, sidder på tronen som verdens største producent af mad- og drikkevarer målt på omsætning. I seneste regnskabsår havde chokoladegiganten et overskud på næsten 80 mia. kr.


BRANCHENYT
Læs også