Erhverv
BREAKING

Bagger-Sørensen-familie skyder millioner i ny økologisk madkoncern

Hanegal er en af fire virksomheder, der fusionerer til fødevarekoncernen Future Food. En af medinvestorerne er Bagger-Sørensen familien, der gerne vil skyde endnu flere penge ind.

Hanegal og tre andre fødevarevirksomheder slår sig sammen i Future Food-koncernen. En af storaktionærerne bliver Bagger-Sørensen familien. Foto: Hanegal

Bagger Sørensen-familien skyder nu en del af sin formue i det, der gerne skulle gå hen og blive en tung spiller inden fødevarer af den økologiske, bæredygtige slags.

»Udgangspunktet bliver en koncern med en omsætning på 180 mio. kr. og 85 medarbejdere. Men meningen er, at det blot er platformen til noget, der kan vokse betydeligt mere,« siger Søren Birn, der er adm. direktør i Bagger-Sørensen Equity.

Familiens formue er skabt på tyggegummi og blev primært realiseret, da Bagger-Sørensen i 2017 solgte aktiemajoriteten af sin store tyggegummivirksomhed Fertin Pharma til kapitalfonden EQT. Familiens holdingselskab Bagger-Sørensen & Co. har samlede aktiver på 3,6 mia. kr.

En del af pengene skal bruges på at investere i fødevarevirksomheder, og konkret skyder familien nu et større tocifret millionbeløb ind i selskabet Future Food, der kan blive udgangspunktet for denne satsning.

Future Food bliver skabt ved, at forretningsfolkene Søren Hansen og Michael Vadgaard Jørgensen samler deres virksomheder Top Food A/S, Grisogko ApS, Leco Convenience Food A/S og Hanegal A/S. De to bliver medejere af Future Food, og det samme gør Hanegal-investoren Cees Kuypers.

»Vi ser det som en stærk platform med interessante vækstmuligheder. Om vi når op på 300 eller 400 eller 500 mio. kr. i omsætning og inden for hvilken årrække, det får tiden vise,« siger Søren Birn.

Bagger-Sørensen Equity kommer til at eje 30 pct. af Future Food, og de øvrige aktionærer kommer til at eje aktieposter af cirka samme størrelsesorden.

»De fire virksomheder har hver deres styrker inden for fødevarer – ikke mindst inden for økologi og plantebaseret mad, og vi tror, at vi med sammenlægningen kan skabe en masse synergi,« siger Søren Birn.

Det bliver Søren Hansen, der bliver adm. direktør for Future Food, som vil lade de fire fødevareselskaber og dermed mærkerne bestå, men sammen kan de blive mere slagkraftige over for kunderne inden for charcuteri, convenience-mad og færdigretter.

»Det har været en stor drøm for os at få samlet vores virksomheder i en samlet gruppe,« udtaler Søren Hansen. Meningen er at skabe en samlet organisation, som kan gå ud med en samlet produktportefølje, som kunderne i detailhandlen, de professionelle kunder i fødevarebranchen og bl.a. de virksomheder, der laver måltidskasser.

Produktmæssigt bliver det strategiske fokus økologi uden tilsætningsstoffer, bekvem mad, hjemmelavet kvalitet og plantebaserede produkter.

BRANCHENYT
Læs også