Erhverv

DNB tager pant for 3,9 mia. kr. hos Petter Stordalen

Petter Stordalen har tidligere udtalt, at han har følt sig hårdt økonomisk presset af nedlukningen af hotelbranchen. For nylig solgte han sit luksushotel i København.

Artiklens øverste billede
Den norske milliardær Petter Stordalen blev i sommeren 2020 portræteret, da han besøgte København i forbindelse med åbningen af hans nye hotel, Villa Copenhagen. Foto: Christian Lykking

I begyndelsen af coronakrisen i 2020 sikrede den hotelmilliardær Petter Stordalen sig finansiering hos sin faste bankforbindelse, DNB. Nu har banken sikret sig pant i den 58-årige forretningsmands hotelimperium.

Det skriver det norske medie DN.

Den statskontrollerede storbank DNB tager pant for i alt 3,9 mia. kr. hos størstedelen af hoteldriftsselskaberne tilhørende velhaverens Strawberry-koncern. Pantsætningen blev registeret den 26. januar, og driftselskaberne har stillet tre typer værdier til pant, som selskaberne har til kunder; varelager, løsøre og fordringer.

Det er første gang, at DNB tager pant i Petter Stordalens selskaber. Milliardæren har tidligere arbejdet tæt sammen med banken, da han i sommeren 2020 sikrede sig en ny finansiering godt tre måneder efter, at coronanedlukningen havde sat hans forretningsimperium på pause.

»Det har længe været kendt, at Nordic Choice Hospitality Group fik udvidet sin finansiering hos DNB for at sikre virksomheden gennem pandemien. I den forbindelse tog vi selv initiativ til at tinglyse pant i vores driftselskaber til fordel for DNB,« skriver Torgeir Silseth, adm. direktør i Petter Stodalens Nordic Choice Hotels, ifølge DN i en e-mail om pantsætningen.

80 pct. af Nordic Choiche Hotels’ omsætning kommer fra nordiske gæster, mens det sidste 20 pct. kommer fra internationale gæster.

Den norske milliardær solgte for få uger siden det fem-stjernede luksushotel Skt. Petri i København til over 1 mia. kr.

Salget kom efter en længere periode, hvor Petter Stordalen har givet udtryk for at være hårdt presset økonomisk af coronanedlukningerne i rejse- og restaurationsbranchen.

Flere gange har erhvervsmanden advaret om, at branchen risikerer at gå under, hvis ikke hånden holdes under branchen med større og mere vedvarende hjælpepakker fra de europæiske regeringer.

I januar måtte Petter Stordalen for første gang i karrieren lukke et af sine hoteller, da Comfort Hotel Stavanger blev begæret konkurs.

Foruden hoteldrift er Petter Stordalen også kendt for at have reddet Spies og andre nordiske dele af den konkursramte rejsekoncern Thomas Cook.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.