Erhverv

Imax-direktør Rich Gelfond forudser stormløb mod biografen efter storsalg i Kina

Imax har solgt biografbilletter for over 150 mio. kr. under det kinesiske nytår. Imax-direktør forudser et lignende stormløb, når Amerika og Europa igen åbner biograferne.

Blandt de populære film i Kina er komedien "Detective Chinatown 3", actionfilmen "A Writer's Odyssey" og animationsfilmen "New Goods: Nezha Reborn". Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup.

Den canadiske biografgigant Imax slog ny rekord i Kina, da kineserne strømmede i biograferne i forbindelse med det kinesiske nytår.

Selskabet, der tilbyder filmoplevelser i form af 3D og virtuelle virkelighedsbriller, opnåede i weekenden en bruttoindtjening på 150 mio. kr., hvilket er en stigning på 45 pct. i forhold til rekorden fra 2019.

Ifølge adm. direktør i Imax, Rich Gelfond, er det et forvarsel til amerikanske biografer om, hvad der sker, når biograferne forhåbentlig bliver åbnet senere på året.

Det siger han til det amerikanske medie CNBC.

»Det fortæller os, at når det er sikkert at gå ud, og folk gerne vil ud, kommer de til at strømme i biograferne. Folk er trætte af at sidde i sofaen og streame. Jeg tror, de er glade for at komme ud, og derfor er det et forvarsel for resten af verden,« siger han.

Ifølge Imax var mere end én million kinesere i biografen fredag, hvilket gør det til den bedst registrerede dag. Det sker, selvom der er indført kapacitetsbegrænsning i den kinesiske underholdningsindustri.

Størstedelen af biografer og teatre i Kina må maksimalt have en kapacitet på 75 pct., mens andre kun må have 50 pct. på grund af større smitte i provinsen.

Bruttoindtjeningen på 150 mio. kr. slår Imax’ rekord fra åbningsweekenden i 2019, der skete kort før starten af pandemien i den kinesiske by Wuhan.

Også i Danmark har biograferne været nødsaget til at køre på omkring halv kapacitet og som minimum sørge for, at der var godt med plads mellem gæsterne.

BRANCHENYT
Læs også