Erhverv

Warren Buffett: Tre hemmelige køb sender kurserne op

Den kendte investor har i hemmelighed købt op i tre selskaber og har nærmest dumpet sine Wells Fargo-aktier.

Warren Buffett har købt og solgt ud af aktier, og det får ofte kurserne i selskaberne til at stige eller falde. Tre hemmelige opkøb sendte tre selskabers aktiekurs op. Foto: Bloomberg photo by Houston Cofield

En af verdens bedste investorer, Warren Buffett fra Berkshire Hathaway, har i hemmelighed købt aktier op i tre selskaber.

Det fik kursen til at stige på de tre selskabers aktier i efterhandlen.

Afsløringen af rotationen hos Berkshire sker gennem en såkaldt ”13F” anmeldelse, der kommer hvert kvartal.

Warren Buffett og hans selskab har købt stort op i Verizon Communicatons, forsikringsmægleren Marsch & Mclennan Co. og i Chevron.

Opkøbene begyndte i tredje kvartal, men Buffett fik en såkaldt ”hemmelig status” fra myndighederne.

Normalt skal man offentliggøre den slags i det kvartal, det sker. Men når der er tale om større opkøb, som kan påvirke kurserne, kan man ansøge og få dem hemmeligholdt indtil handlerne er overstået.

Warren Buffett har akkumuleret aktier for 8,6 mia. dollars i Verizon, næsten 4,1 mia. dollars i Chevron og knap en halv mia. dollars i Marsch & McLennan.

Da anmeldelsen blev kendt, steg Verizon med 2,7 pct., Chevron vandt 2,4 pct., mens Marsh & McLennan steg knap en procent, skriver Bloomberg.

Warren Buffett har tidligere været inde i Verizon, men her solgte hans selskab ud i 2019.

Desuden er Berkshire gået ind i medicinalaktier som Merck, Abbvie og Bristol-Meyers Squibb, mens selskabet har solgt ud af Pfizer efter kort tids investering.

Warren Buffett skar sin investering i Wells Fargo helt ned til sokkeholderne til en ejerandel på 0,59 pct. Her ejede Berkshire for år tilbage 10 pct. af banken. Samtidig blev beholdningen af Apple aktier trimmet.

Måske har Warren Buffett taget en gevinst hjem som skattemæssigt bliver neutraliseret af tabet på Wells Fargo. Apple er dog stadig den største enkeltinvesteirng hos Berkshire.

Læs også