Erhverv

Vestas fyrer 300 i USA

Selskabet reorganiserer fabrikkerne i Colorado, hvilket rammer 450 ansatte - 150 af dem forsøges genplaceret.

Foto: Martin Lehmann

Vestas vil skille sig af med 450 ansatte på sine tre fabrikker i Colorado i USA. Det sker som led i en større reorganisering i staten.

De 300 bliver decideret fyret, mens selskabet vil forsøge, at finde plads til 150 af de berørte andre steder i organisationen.

Vestas her gennem flere år skaleret sine fabrikker i Colorado op for at følge med efterspørgslen. Men selskabet mener, at man er kommet til enden på den opadgående cyklus

»Vindenergiindustrien i USA er vokset enormt i de senere år, hvilket har øget vores fabriks kapacitet og udvidet vores serviceforretning. Med et større antal møller under service og lavere efterspørgsel på kort sigt konsoliderer vi derfor vores produktionskapacitet i Colorado for at sikre, at vi kan imødekomme vores servicevirksomheds behov og er struktureret på den rigtige måde til at øge den effektivt igen, når efterspørgslen efter vindmøller kræver, at vi gør det,« siger Tommy Rahbek Nielsen, der er koncerndriftsdirektør (COO) i Vestas.

Helt konkret vil Vestas konsolidere vingeproduktionen på Windsor Blades-fabrikken, og omstille Brighton Blades-fabrikken til et nordamerikansk hovedkvarter for Global Tooling-virksomheden.

Hovedkvarteret vil desuden få tilført produktionen fra seks mindre steder, der i dag er spredt ud i staten.

Det indebærer, at man lukker vingeproduktionen på Brighton Blades-fabrikken, hvilket betyder afskedigelse af ca. 280 ansatte.

Derudover vil Vestas reducere antallet af ansatte på Pueblo Towers-fabrikken og Brighton Nacelles-fabrikkerne med i alt ca. 170 ansatte.

»USA er fortsat et af verdens største markeder for vindenergi, og ved at holde fire anlæg i Colorado sikrer Vestas et fortsat stærkt fundament i USA, der muliggør fremtidige tilpasninger og effektiv opskalering, når efterspørgslen igen stiger,« skriver Vestas i en pressemeddelelse.

Efter fyringsrunden beskæftiger Vestas mere end 29.000 ansatte globalt, hvoraf omkring 4.500 er beskæftiget i USA.


Læs også