Erhverv
BREAKING

Stor satsning: Søstrene Grene og Nemlig.com skal arbejde sammen

De to kendte danske brands skal nu samarbejde. Det sker som led i en ny forretningsstrategi fra Søstrene Grene, som ikke afviser flere lignende samarbejder.

Mikkel Grene og Stefan Plenge, adm. direktører i henholdsvis Søstrene Grene og Nemlig.com, går nu sammen om at sælge produkter digitalt. Foto: Mads Frost og Gregers Tycho

To af de mere kendte brands i Danmark skal nu samarbejde i en større satsning.

Fra søndag vil det således være muligt at købe Søstrene Grene-varer på Nemlig.com og få dem leveret til døren sammen med de øvrige dagligvarer.

Søstrene Grene
  • Søstrene Grene er grundlagt af Knud Vaupell Olsen og Inger Grene, der i 1973 åbnede den første butik på Strøget i Aarhus.
  • I dag er det sønnerne Mikkel og Cresten Grene, der som henholdsvis adm. direktør og kreativ direktør leder familiekoncernen.
  • Forretningen består af engrosvirksomhed relateret til import og eksport af varer til Søstrene Grene-butikkerne samt detailaktiviteter i egne butikker og butikker delvist ejet gennem joint venture-selskaber samt franchise butikker.
  • Kæden har ca. 240 butikker i 16 europæiske lande samt Japan
  • Derudover har virksomheden webshops i syv lande.

Værdien af den nye samarbejdsaftale kendes endnu ikke, men den er til stor glæde for begge virksomheder.

»Det er et helt nyt forretningsområde for os, så det er umuligt at sætte tal på, før vi har fået lidt erfaringer med det. Vi forventer dog, at der kommer gode synergier i forhold til vores andre kanaler, f. eks. vil vi gerne sætte fokus på, at vi har mange varer, som man skal bruge ofte i dagligdagen, hvilket også vil øge trafikken i vores fysiske butikker,« siger Mikkel Grene, medejer af og adm. direktør i Søstrene Grene.

Samarbejdet med Nemlig.com er en del af ny forretningsstrategi hos Søstrene Grene, hvor virksomheden skal være til stede på forskellige kanaler for kunderne.

I den sammenhæng er det første gang, at Søstrene Grene åbner for digitalt salg uden for eget regi. Flere lignende samarbejder kan komme til, lyder det fra Mikkel Grene.

»Vi kunne godt tænke os at finde lignende samarbejder i andre lande, hvor der er et godt kunde- og værdimatch. Vores omnichannel-rejse har åbnet vores øjne for nye typer af samarbejder, som kan bringe os tættere på vores kunder og gøre det lettere og mere praktisk at interagere med os og i det hele taget udvide og berige vores univers,« siger han.

Nemlig.com
  • Stiftet af Stefan Plenge i 2010.
  • Virksomheden omsatte i regnskabsåret for 2018/19 for 1,4 mia. kr. og havde et underskud efter skat på 52 mio. kr.
  • I det seneste regnskab fra 2019/2020 omsatte selskabet for 2,1 mia. kr. og fik for første gang driftsoverskud, mens bundlinjen var et underskud på 11,8 mio. kr.
  • Stifter Stefan Plenge er adm. direktør for selskabet. Han ejer virksomheden sammen med Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, som ejer ca. 70 pct.

Sortimentet på Nemlig.com vil tælle bl.a. hobbyartikler, køkkenartikler, personlig pleje, billederammer og et stort udbud af lys, servietter og festartikler.

Stefan Plenge, stifter af og adm. direktør i Nemlig.com, er begejstret for det nye samarbejde.

»Søstrene Grene er en af de mest innovative og kundefokuserede danske butikskæder, hvis sortiment vi glæder os meget til at kunne tilbyde til alle vores mange loyale kunder,« siger han.

Coronapandemien og de efterfølgende nedlukninger har medført en stor stigning i interessen for varer inden for hobby og fritid. Hos Nemlig.com er salget i nonfood-kategorien tordnet afsted med en vækst på 60 pct. i forhold til 2019. Salget af hobbyartikler, lys, servietter, legetøj og spil er hver især vokset med mindst 50 pct. i 2020 sammenlignet med året forinden.

»Salget af nonfood er steget betragteligt i 2020, og det er en vigtig kategori for os at udbygge, da vores kunder efterspørger flere af disse produkter ud over deres indkøb af dagligvarer og måltider,« siger Stefan Plenge.

I forvejen har Nemlig.com samarbejder med brands som Lagkagehuset, A. C. Perch Thehandel og Lakrids by Bülow.

BRANCHENYT
Læs også