Serier

2,6 mio. briter regner med at blive fyret - meget snart

Inden for de næste tre måneder forventer 8 pct. af dem, der har et job, at blive fyret i Storbritannien.

Corona rammer verden
Tomme borde som her i Covent Garden i London står som symboler på nedlukningen under coronakrisen, og mange briter frygter for deres arbejde i de næste tre måneder. Foto: Reuters/Simon Dawson

Storbritannien risikerer en længerevarende nedbrydning af økonomien på grund af coronakrisen.

Omkring 2,6 mio. briter - eller 8 pct. af alle lønmodtagere - har en forventning eller frygt for, at de mister deres arbejde i løbet af de næste tre måneder.

Det viser en undersøgelse fra Resolution Foundation, skriver Bloomberg.

Tallene inkluderer de mennesker, der allerede har fået besked om, at de står til at miste deres arbejde i den nærmeste tid. Det er især de unge og folk i de dårligst betalte jobs, der rammes.

»Mens Storbritanniens økonomiske udsigter endelig ser lidt lysere ud, er jobusikkerheden fortsat høj, især blandt dem, der har haft lange perioder uden arbejde, eller som i øjeblikket er på tvungen orlov,« siger Nye Cominetti, der er seniorøkonom ved Resolution Foundation.

Analysen viser også, at omkring 2 mio. mennesker har været uden arbejde eller på tvungen orlov i de seneste seks måneder.

Og den britiske centralbank, Bank of England, forventer, at arbejdsløsheden vil stige fra det nuværende niveau på omkring 5 pct. til 7,8 pct. i tredje kvartal.

Det vil svare til, at det totale antal arbejdsløse vil runde 2,7 mio. briter.

I en anden undersøgelse fra det britiske handelskammer, British Chambers of Commerce, svarede 25 pct. af 1100 virksomheder, der deltog, at de planlagde at skære i antallet af ansatte, hvis ikke regeringen forlængede sine støtteprogrammer.resolution

Læs også
Top job