Erhverv

Butikker: »Vi tager rumdragt på, hvis det er det, der skal til«

En åbning af de danske butikker er afgørende for at sikre 125.000 arbejdspladser, lyder det fra interesseorganisationen Dansk Detail.

Direktør Lars Elsborg fra Sport 24 (th) er klar til nærmest at tage rumdragt på for at få genåbnet sine butikker. Foto: Joachim Ladefoged.

Danske butikker under Dansk Detail er klar til at gøre hvad som helst for at levere en hurtig og sikker genåbning af deres butikker.

Ifølge organisationen, der repræsenterer godt 2000 butikker, er der 125.000 arbejdspladser på spil, lyder det i et opråb til regeringen.

»Vi tager rumdragt på, hvis det er det, der skal til. Hvis det bliver et krav, er det lige før, at vi også er klar til det,« lyder det fra direktør Lars Elsborg fra butikskæderne Sport 24 og G-Sport.

Butikkerne mener, at de er klar til at åbne med alle de krav og restriktioner myndighederne måtte have.

»Vores medlemmer tager pandemien meget alvorligt. Derfor er de alle klar til at strække sig så langt, det er nødvendigt, for at lave en fuldt forsvarlig genåbning af deres butikker hurtigst muligt. Vi er enige i Dansk Erhvervs vurdering af situationens alvor og ser også tidsbestilling som en af løsningerne til en sikker genåbning,«. siger Jens Birkeholm, der er branchedirektør i Dansk Detail.

Dansk Detail taler for mange af de såkaldte udvalgsvareforretninger. Det dækker blandt andet Danske Guldsmede & Urmagere, Sportigan, Mr, Din Tøjmand, In2House, Møblér, InboGulve, Garant, Kop & Kande, Boghandlerforeningen, Skoringen, Zjoos og Wear og SPORT 24.

Ifølge den anden organisation på området, Dansk Erhverv, betyder den nuværende nedlukning i øjeblikket et månedligt produktionstab på 5 mia. kr. Derfor er ”en genåbning afgørende for at sikre de 125.000 arbejdspladser i udvalgsvarehandlen.”

Ifølge en medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv, så risikerer hver tiende virksomhed at lukke i løbet af de næste tre måneder. Og hvis det rammer forretninger i provinsbyerne og de små bysamfund, så kan det medføre en kædereaktion.

»Selvom det ikke er alle butikker, der lukker i kølvandet på nedlukningen, så får det konsekvenser for de tilbageværende butikker, fordi de begrænsede muligheder i det pågældende område vil få forbrugerne til at søge mod andre indkøbsmuligheder, hvor de kan få deres behov stilletsiger Bruno Christensen, der er ekspert i detailhandel.

Læs også
Top job