Erhverv

Chr. Hansen-kunde øger salg af mejeriprodukter - regnskab skuffer

Samlet set faldt Danones omsætning til 23,62 mia. euro, hvilket er en tilbagegang på 6,6 pct. sammenlignet med året forinden. Foto: Jens Büttner/AP

Den franske fødevarekæmpe Danone, der blandt andet er kunde hos danske Chr. Hansen, har i 2020 måttet se sin samlede omsætning falde for første gang i 30 år.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge regnskabet er der tale om tilbagegang på de fleste forretningsområder for Danone. Dog er salget af mejerirelaterede produkter et af de få lyspunkter, der således også lyser lidt på Chr. Hansen.

Det er nemlig på det område, hvor de to selskabers relation består.

Danones salg af mejerirelaterede produkter steg med 3,4 pct. i 2020, fremgår det af regnskabet.

Samlet set faldt Danones omsætning dog til 23,62 mia. euro, hvilket er en tilbagegang på 6,6 pct. sammenlignet med året forinden.

Det er dog på linje med forventningerne til regnskabet, hvor analytikere spåede en omsætning på 23,75 mia. euro.

Selskabets driftsindtægter landede på 3,32 mia. euro, hvilket matcher konsensusestimaterne. I 2019 lød driftsindtægterne på 3,85 mia. euro.

Den administrerende direktør, Emmanuel Faber, der ifølge Bloomberg har været under stort pres fra aktionærerne på bagkant af den seneste tids resultater, tilskriver især pandemien de skuffende tal.

- På forretningsfronten, da covid-19 resulterede i en pandemi i hele 2020, stod vi over for kortsigtede materielle udfordringer i en række af vores nøglekategorier og geografiske områder, lyder det.

Han ser desuden et første kvartal på linje med 2020, hvor det hovedsageligt kommer til at handle om en genopretning af det tabte.

- Vi er fokuseret på at forbedre vores salgsvækst allerede i andet kvartal, og det er vi sikre på, at vi kan, siger Faber.

Danones bestyrelse foreslår et udbytte på 1,94 euro per aktie. Det er et fald på 8 pct. sammenlignet med året forinden.

Torsdag faldt selskabets aktie med 0,6 pct. til 55,58 kr.

BRANCHENYT
Læs også