Erhverv

Lukker for donationer: Genbrugsbutikkerne er overfyldte

»Gem for guds skyld jeres ting,« lyder det bl.a. fra én genbrugsbutik, som lige nu er så proppet, at døren knap nok kan lukkes.

Røde Kors-forretningerne er blandt de, der lige nu oplever en enorm stigning i antal donationer fra private danskere.

Genbrugsforretninger rundt om i landet modtager donationer som aldrig før, men der er ganske enkelt ikke plads til flere ting i butikkerne. Og det er ikke ligefrem fordi, at det er muligt at invitere kunder ind at købe alle de mange genbrugssager lige nu.

Det har bl.a. fået flere lokale genbrugsbutikker til at takke nej til donationer, mens andre lejer containere til opbevaring.

Sådan skriver Tv2.

Tina Donnerborg, der er chef for genbrug i Røde Kors, fortæller Tv2, at flere genbrugsbutikker har problemer med at opbevare de mange ting. Derfor er mange Røde Kors-forretninger lukket for donationer. Det samme er Kirkens Korshær og Folkekirkens Nødhjælps butikker.

Nogle butikker tænker i kreative løsninger med ekstra hylder og lejet opbevaringsplads for fortsat at kunne tage imod donationerne. Det kræver bare, at det snart bliver muligt for butikkerne at åbne op og lukke kunder ind, så der kan blive solgt nogle varer.

Lige nu er i alt 60 ud af Røde Kors’ i alt 240 genbrugsforretninger begyndt at sælge online på bl.a. Facebook og DBA, mens flere ser frem til at gøre brug af en form for click ’n collect-løsning, hvor varerne kan udleveres gennem vinduerne.

Carsten Ringvie, der er butikschef i Røde Kors-butikken i Bagsværd, har måtte lukke for donationer midlertidigt, og beder derfor en stille bøn til, at de oprydningsglade vil vente med at donere til butikkerne åbner op igen.

»Gem for guds skyld jeres ting. Der er så mange gode sager derude i de danske hjem, og vi glæder os til at modtage det hele snart,« siger han til Tv2.

BRANCHENYT
Læs også