Erhverv

Analytiker: Så meget har Tesla tjent på bitcoin

Ifølge en analytiker er elbilproducenten Tesla på vej til at kunne indkassere en større gevinst fra kryptovalutaen end fra salget af biler.

Tesla har sat store summer i bitcoin, og Elon Musk, der står i spidsen for elbilproducenten er selv fortaler for kryptovalutaen. Foto: REUTERS/Joe Skipper/File Photo

Tesla med Elon Musk i spidsen har på papiret tjent ca. 1 mia. dollars svarende til lidt over 6 mia. danske kr. på at sætte penge i kryptovalutaen bitcoin. Det vurderer Daniel Ives, der er analytiker i Wedbush Securities, i en note, skriver CNBC.

Dermed er Tesla på vej til at kunne tjene mere på, at sætte penge i bitcoin end på det samlede salg af elbiler i 2020, lyder det fra analytikeren.

Vurderingen fra analytikeren kommer, efter at det tidligere på måneden kom frem, at Tesla havde købt bitcoin for 1,5 mia. dollars. Tesla satte penge i bitcoin for »mere fleksibelt at kunne diversificere og maksimere afkastet på sin kontantbeholdning,« fremgik det af dokumenter, som Tesla indsendte til den amerikanske børsmyndighed SEC.

Købet blev foretaget i januar, men tidspunktet er ikke specificeret yderligere. Siden er prisen på bitcoin steget eksplosivt. Ifølge coindesk kostede en bitcoin ved årsskiftet omkring 29.000 dollars. Nu bliver den handlet til en pris på mere end 55.000 dollars.

Elon Musk blev i løbet af januar verdens rigeste person, da han overhalede Amazon-stifteren Jeff Bezos, og Musk har bl.a. for nylig udtalt, at han tror, at bitcoin står over for en form for gennembrud blandt finansfolk.

Han har samtidig også fået kursen på den såkaldte Dogecoin til at stige voldsomt, efter at han har tweetet om den. Det er en kryptovaluta, som egentlig bare begyndte som en form for joke.

BRANCHENYT
Læs også