Erhverv

DSV Panalpina: Schweizisk konkurrent går på opkøb i Asien

Det schweiziske logistikselskab vil købe en majoritetsandel i Apex Logstics fra den koreanske kapitalforvalter MBK Partners, der investerede i selskabet i 2015. Foto: Kuehne + Nagel International AG/dapd

Kuehne + Nagel stiger 1,7 pct. til 213,60 schweizerfranc, efter at den schweiziske DSV Panalpina-konkurrent har aftalt at købe Apex International i en handel, der værdiansætter den sydkoreanske speditørkoncern til 1,5 mia. dollar svarende til 9,2 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til personer med kendskab til sagen, efter at Kuehne + Nagel mandag morgen har annonceret opkøbet uden at nævne en pris.

Det schweiziske logistikselskab vil købe en majoritetsandel i Apex Logstics fra den koreanske kapitalforvalter MBK Partners, der investerede i selskabet i 2015.

Ledelsen af Apex Logistics vil beholde en minoritetsandel i selskabet efter handlen.

Apex Logistics har cirka 1600 medarbejdere og genererer indtægter på mere end 2,1 mia. schweizerfranc svarende til 14,3 mia. kr. om året.

Finanshuset Vontobel ser opkøbet som en vigtig strategisk milepæl, idet den øger selskabets position på det intra-asiatiske marked, og det øger også selskabets markedsandel på tværs af Stillehavet.

Opkøbet bør ifølge analytiker Michael Foeth også understøtte Kuehne + Nagels vækstprofil givet de højere vækstrater internt i Asien sammenlignet med andre handelsruter.

DSV Panalpina har været særdeles aktiv på opkøbsfronten blandt andet med det store opkøb af Panalpina. Efter den succesfulde integration er selskabet igen på udkig efter opkøb, sagde koncernchef Jens Bjørn Andersen efter årsregnskabet i forrige uge.

BRANCHENYT
Læs også