Erhverv

Rovsing H1: Opjusterer forventningerne til 2020/21

Foto: AP/Seth Wenig

Rovsing, der er leverandør til rumfartsindustrien, har kunnet nyde godt af en styrket markedsposition, og det har sikret fremgang på alle poster i første halvdel af det skæve regnskabsår 2020/21.

Samtidig er der udsigt til et voksende marked, og det får blandt Rovsing til at se lyst på fremtiden.

Det fremgår af selskabets regnskab mandag eftermiddag.

I første halvår af 2020/21 voksede omsætningen med 32 pct. til 12,5 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år, mens driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) landede på 1 mio. kr. mod et underskud på 1,8 mio. kr. i første halvår af 2019/20.

Der var også markant fremgang i ordreindgangen, der endte på 19,3 mio. kr. mod 5,5 mio. kr. sidste år, mens selskabets selskabets ordrebog per 31. december udgjorde 21,1 mio. kr. mod 8,9 mio. kr. sidste år.

- Udviklingen afspejler selskabets indsats for at udvide dets markedsandel og sikre en kontinuerligt tilgang af projekter inden for vores ekspertiseområde, skriver Rovsing i regnskabet.

Selskabet kunne dermed se underskuddet på bundlinjen falde betragteligt til minus 1,6 mio. kr. mod minus 4,7 mio. kr. i første halvdel af 2019/20.

Rovsing ser også frem mod et voksende marked inden for rumfartsindustrien.

- Den projekterede branche-pipeline er på et højere niveau sammenlignet med de sidste par år, hvilket afspejler det voksende marked med mange igangværende og kommende institutionelle og kommercielle rumprogrammer. Den relaterede ordrebog hos Rovsing giver også en positiv driftsmæssig forventning til de kommende år, skriver selskabet.

Baseret på resultaterne for første halvår og ordreloggen opjusterer Rovsing derfor også forventningerne til 2020/21.

Selskabet venter nu en omsætning i niveauet 27-29 mio. kr. og et EBITDA-resultat i niveauet 2,5-3,5 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også