Erhverv

Better Collective kom ud af 2020 med vækst trods et udfordrende år

Better Collective er vokset stærkt igennem coronakrisen på trods af et svært andet kvartal, hvor næsten hele bettingbranchen var lukket ned.

Artiklens øverste billede
Better Collective ligger i København og opkøbte i 2020 både hltv.org samt Atemi Group. Pressefoto.

Man skulle tro, at bettingindustrien også ville kunne mærke konsekvenserne af corona-nedlukningen. Men trods et vanskeligt 2020 har det danske medie- og bettingfællesskab Better Colletive fortsat sin fremmarch og præsenterede onsdag et fornuftigt årsregnskab og regnskab for fjerde kvartal.

Selskabet står bag nogle af de største nationale og internationale hjemmesider med sammenligninger inden for sportsbetting og informationsportaler som danske SpilXperten.com, amerikanske VegasInsider, tyske Wettbasis og det globale Bettingexpert.

Årsomsætningen steg med 35 pct. og lander på 91,1 mio. euro, svarende til cirka 678 mio. kr. Den organiske vækst steg med otte pct., mens driftsresultatet (ebita) i selskabet steg i 2020 med 34 pct. til 36,6 mio. euro, omkring 270 mio. kr.

Det skyldes selskabets offensive opkøbsstrategi, der også viste sig i 2020, hvor Better Collective opkøbte HLTV.org, der er et af de førende websteder inden for Counter Strike, samt Atemi Group, der er en aktør på markedet for online spilannoncering på steder som Google, Facebook og Instagram.

»Jeg er glad for at se, at vores forretning har vist sig robust i et udfordrende år med aflysninger og udskydelser af store sportsbegivenheder. Samtidig er jeg stolt over, at vi nu er tilbage på sporet og leverer et stærkt resultat for fjerde kvartal«, siger Jesper Søgaard, direktør i Better Collective, i en kommentar i forbindelse med regnskabet.

Han stiftede sammen medgymnasievennen Christian Dam Kirk Rasmussen. De fik fik idéen til forretningen i 2004, og efter en ivrig udvikling blev selskabet børsnoteret i 2018 på den svenske børs.

Siden 2019 har Better Collective investeret omkring 2 mia. kr. i den internationale betting- og spilindustri og samarbejder i dag med nogle af markedets største aktører i form af Unibet, Bet365, Betfair og LeoVegas.

»Vi er i en vækstbranche og har en underliggende vækst i vores forretning trods et ekstremt usædvanligt år. Vi var hårdt ramt på omsætningen og trafikken på vores hjemmesider i særligt andet kvartal, hvor sporten lukkede ned,« siger Jesper Søgaard.

Adm. direktør Jesper Søgaard forventer en yderligere stor vækst i 2020. Pressefoto.

I marts lavede Better Collective en vurdering, der hed, at firmaet ville miste 6-10 mio. euro, svarende til 45-75 mio. kr., i omsætning, som ville forsvinde helt eller blive forskudt ind i 2021. Her nævner Jesper Søgaard eksempelvis EM i fodbold, der blev udskudt til 2021 og derfor gør året endnu mere lukrativt for selskabet.

»Vi har også set eksempler på sportsbegivenheder, der helt forsvandt, eksempelvis et stort hestevæddeløb i Storbritannien. Vi har set en kvartalsmæssig udvikling, hvor andet kvartal var lavpunktet. I tredje kvartal var vi på vej tilbage, mens fjerde kvartal er det første kvartal, hvor vi føler, at vi er tilbage i gear igen med en 88 pct. vækst på omsætning, hvoraf 32 pct. er organisk vækst,« siger Jesper Søgaard.

Fremadrettet forventer Jesper Søgaard et spændende 2021 med bl.a. store sportsbegivenheder som EM i fodbold og OL i vente. Better Collective forventer at have en omsætning på mere end 160 mio. euro, svarende til 1,1 mia. kr., mens driftsresultatet (ebitda) forventes at ramme omkring 360 mio. kr.

Det skal drives af selskabets opkøb, der har en helårseffekt samt den organiske vækst i forretningen, som Jesper Søgaard forventer vil blive på mere end 20 pct.

Det sker blandt andet, fordi Better Collective for alvor vil rykke ind på det amerikanske marked, hvor stater som Virginia og Michigan for nylig regulerede og åbnede yderligere op for spilindustrien.

»Det gør virkelig, at vi får adgang til en ny stor gruppe af brugere. Måske har corona haft en positiv effekt for os i dét marked, fordi reguleringen af sportsbetting går hurtigere i USA end forventet, fordi staterne ønsker at få adgang til den skatteprofit, der ligger i at beskatte sportsbetting.«

Better Collective har omkring 450 ansatte, kontorer 12 steder i verden og har hovedkontor i København. Selskabet er børsnoteret i Sverige.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.