Erhverv

Elon Musk er ikke længere verdens rigeste

Amazon-grundlægger Jeff Bezos betegnes nu igen som verdens rigeste af Bloomberg.

Elon Musk er nu faldet ned på en andenplads over verdens rigeste personer. Foto: Mike Blake/Reuters.

De fleste vil kunne mærke et økonomisk smæk på 93 mia. kr., men Tesla-ejer og grundlægger af SpaceX, Elon Musk, er måske ikke én af dem.

Ikke desto mindre beregnes han ikke længere som verdens rigeste af Bloomberg på grund af det store tab, der ikke mindst skyldes Tesla-aktiens store fald på 8,55 pct. mandag.

Han er nu blevet overhalet af grundlægger og formand i Amazon, Jeff Bezos, der ifølge Bloomberg har en formue på 1.136 mia. kr., mens Elon Musk må ’nøjes’ med 1.118 mia. kr.

Den seneste tid har det virket, som om Elon Musk har fokuseret mere på kryptovalutaen bitcoin end de mere traditionelle pengesedler. Tesla købte for nyligt bitcoins til en værdi af 9,3 mia. kr. Elbilproducenten planlægger derudover, at dens kunder i fremtiden kan anvende kryptovalutaen som betalingsmiddel.

For få dage siden tweetede han desuden, at »Bitcoin er bedre end kontanter«:

»Når fiat-penge har en negativ realrente, er det kun et fjols, der ikke kigger andetsteds. Bitcoin er næsten lige så skidt som fiat-penge. Nøgleordet er ’næsten’,« skriver Elon Musk.

Fiat-penge betegnes som alle penge, der accepteres af en regering til at betale skat eller gæld, men som ikke er knyttet til eller bakkes direkte op af guld og andre værdigenstande. Fiat-penge har ikke nogen væsentlig egenværdi eller brugsværdi.

BRANCHENYT
Læs også