Erhverv
BREAKING

Væksten fortsætter for Danmarks største entreprenør Aarsleff

Milliardkoncernen Aarsleff har taget hul på nyt regnskabsår med vækst og fastholder sine forventer til hele året.

Jesper Kristian Jacobsen står som topchef i spidsen for Aarsleff, der med en årlig omsætning på over 13 mia. kr. er mere end dobbelt så stor som nummer to: MT Højgaard, der pt. årligt omsætter for 6 mia. kr. Foto: Morten Lau-Nielsen

Landets suverænt største entreprenør fortsætter med at blive endnu større. Aarsleff, der i det skæve regnskabsår 2019/20 nåede en toplinje på 13,5 mia. kr., fortsætter med at vokse i de første tre måneder af 2020/21. Det viser nyt kvartalsregnskab.

Omsætningen steg med 4,4 pct. til 3,7 mia. kr. i første kvartal af 2020/21, mens overskudsgraden landede på 4,7 pct.

Aarsleff fastholder samtidig sine forventninger til hele det skæve årsregnskab om at nå op på en vækst på 5 pct. og ramme et driftsresultat på omkring 600 mio. kr. Det vil give en overskudsgrad på omkring 4,3 pct.

Aarsleff skriver i regnskabet, at væksten i første kvartal primært skyldes forretningsbenet Anlæg & Byggeri, som oplevede en vækst på 5,4 pct. pga. høj byggeaktivitet.

Samtidig med, at dette forretningsben har mest fart på væksten, er det også det ben, som lige nu har den laveste lønsomhed. Overskudsgraden for Anlæg & Byggeri ligger på 3,4 pct.

»EBIT-margin er som tidligere udmeldt påvirket af, at de store komplekse byggeriprojekter indtægtsføres under hensyntagen til uafklarede risici, hvilket medfører en lavere EBIT-margin på denne del af omsætningen,« skriver Aarsleff i ledelsesberetningen.

Aarsleff har tidligere beskrevet, at de større byggeprojekter, som udgør en stadig større del af omsætningen, har en anden risikoprofil. Der er tale om større og komplekse byggeprojekter, og det gør, at der er større risiko forbundet med dem, og derfor er de indtægtsført mere konservativ, har Aarsleff-topchefen Jesper Kristian Jacobsen tidligere fortalt.

Blandt de store byggeprojekter med en anden risikoprofil finder man bl.a. Danske Banks nye hovedkontor og det nye Statens Naturhistorisk Museum i København.

Entreprenørkæmpen melder i regnskabet ud, at det generelle billede stadig er, at koncernen stort set har normal drift trods coronapandemien.

Regnskabstal for Aarsleff:

I mio. kr. 1. kvartal 2020/21 1. kvartal 2019/20
Omsætning 3.664,3 3.509,8
Driftsresultat (EBIT) 173,7 175
Resultat før skat 169,1 167,2
Resultat efter skat 131 129,6
Overskudsgrad i pct. 4,7 5
BRANCHENYT
Læs også