Erhverv

Medstifter og eksdirektør i Weworks nærmer sig forlig med Softbank

Adam Neumann, stifter og tidligere topchef i WeWork. AP Photo/Mark Lennihan, File.

Eksdirektør i Weworks Adam Neumann er i forhandling med Softbank om et forlig, der vil skære næsten 500 mio. dollar fra parternes oprindelige aftale.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Adam Neumann, der er medstifter og tidligere topchef i Weworks, nærmer sig et forlig med storaktionæren Softbank, der ville resultere i en nedskæring i den udbetaling, som Adam Neumann ellers stod til at modtage fra Weworks' nye ejer.

Det fremgår af betingelserne for aftalen, at Softbank vil betale knap 1,5 mia. dollar - svarende til mere end 9 mia. kr. - for tidlige investorer og ansattes aktier i Weworks, hvoraf omkring 500 mio. dollar er aktier fra Adam Neumann.

Det er dog stadig blot halvdelen af, hvad der oprindeligt var aftalt, fortæller kilder til avisen.

Forliget kan bane vej for et nyt forsøg på en børsnotering af Weworks.

Softbank blev storaktionær i Weworks efter selskabets første forsøg på at gå på børsen gik i vasken, alt imens Adam Neumann blev kritiseret for interessekonflikter og utilregnelig opførsel.

Forhandlingerne har ifølge kilderne været svære, og der er heller ingen garanti for, at forliget bliver virkelighed. Skulle det være tilfældet, ventes det at ske i løbet af de kommende dager, fortæller kilderne til Wall Street Journal.

BRANCHENYT
Læs også