Serier
BREAKING

Arcane Crypto har tabt 1,7 mia. kr. på en uge

Tre aktionærer i det norske investerings- og handelsselskab har på papiret mistet 1,7 mia. kr. efter et drastisk kursfald på Arcane Crypto-aktien.

Efter Bitcoin, hvad er nu fremtiden for de digitale valutaer?
Ligesom Arcane Crypto har bitcoin også foreløbigt toppet. I løbet af i dag er værdien faldet over 9 pct. Foto: Benoit Tessier/Reuters.

Over de senere år er kryptovaluta blevet mere og mere populært. Og med god grund.

Der har nemlig næsten udelukkende været gode nyheder for investorer, og sådan har det også været for aktionærerne i kryptoselskabet Arcane Crypto.

Men for en stund er succesen forstummet.

Selskabet, som er noteret på Nasdaq-børsen i Stockholm, er faldet med over 60 pct. i løbet af den seneste uge. Det skriver norske Dagens Næringsliv.

Arcane Crypto ser ellers stort potentiale i kryptovalutaen og med god grund, efter også bitcoin-værdien er steget over de seneste år og især eksplosivt i løbet af de seneste fire måneder.

Arcane Crypto blev etableret i 2018 af de norske investorer Kristian Lundquist og Ketil Skorstad, der i dag har ejerandele på henholdsvis 28,7 pct. og 24 pct. Siden er pokerspilleren Morten Klein kommet til ejerkredsen i 2019 og ejer 7,7 pct. af selskabet.

Da Arcane Crypto-aktien var på sit højeste, havde Kristian Lundquist aktier for en værdi af 1,3 mia. kr., Ketil Skorstad havde en værdi på 1 mia., og Martin Kleins aktier havde en værdi af 331 mio.

Men den seneste uges drastiske fald har betydet, at de tre aktionærer har mistet værdi for henholdsvis 850 mio., 670 mio. og 214 mio.

Mændene bag Arcane Crypto er ikke de eneste, der har haft en svær dag. Værdien af bitcoins er i løbet af i dag dansk tid faldet med 9,11 pct. fra omkring 55.000 dollars til under 50.000 i skrivende stund.

Det fik USA’s finansminister Janet Yellen til at komme med en advarsel, hvor hun ifølge CNBC omtalte kryptovalutaen som højst spekulativ og sagde, at bitcoins potentielt kunne bruges til fusk.

»Bitcoin er en ekstremt ineffektiv måde at foretage transaktioner på. Mængden af energi, der bruges til behandling af transaktioner, er slående,« siger hun til det amerikanske medie.

BRANCHENYT
Læs også