Erhverv

Flyselskaber på trapperne med digitalt coronarejsepas

Den internationale flyindustri håber, at en ny app kan gøre det lettere at få kunder tilbage i flysæderne.

Singapore Airlines har allerede testet det nye coronarejsepas, som ventes at blive lanceret i næste måned. Foto: AP/Michael Probst

Inden for få uger vil den internationale sammenslutning for flyselskaber, IATA, være klar med et digitalt rejsepas, som skal gøre det lettere at få flypassagererne tilbage i sæderne, når landene igen begynder at åbne deres grænser. Det oplyser IATA til BBC.

Rejsepasset er en app, der verificerer, at en passager er testet negativ for Covid-19, eller at passageren er blevet vaccineret. Dermed bliver det lettere for passagererne at dokumentere, at man lever op til restriktionerne i det land, man rejser til.

Flyindustrien ser det digitale coronapas som en essentiel del af hele genåbningen, idet mange lande forventes at fortsætte med forskellige former for rejserestriktioner i lang tid endnu.

»Den største udfordring er tryghed. Passagerer har brug for at være sikre på, at den test, de har taget, vil give dem adgang til det land, de flyver til,« siger Vinoop Goel, der er regional chef i IATA til BBC.

Han tilføjer, at det samtidig er afgørende, at regeringer kan have tillid til, at passagerernes test lever op til de krav, som de har stillet.

Singapore Airlines har allerede testet app’en, og flere andre flyselskaber er også i gang med at teste systemet. Planen er, at lancere app’en i marts.

Med det nye rejsepas klynger flyindustrien sig til et håb om, at der inden alt for længe bliver åbnet op for, at man kan rejse uden at skulle i karantæne. Det er afgørende for at få gang i flyindustrien, der sendt fuldstændig til tælling i øjeblikket.

Antallet af flyrejser faldt med 70 pct. i 2020, og ifølge IATA har den internationale flyindustri tilsammen tabt 720 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også