Serier

Coronavaccine kan redde Novavax efter flere års tørke

Corona rammer verden
Investorer venter, at selskabet kan få en godkendelse fra de amerikanske myndigheder i løbet af de næste par måneder. Foto: AFP/Oli Scarff

En ny mulig coronavaccine fra biotechselskabet Novavax kan være selskabets redning.

Det skriver Wall Street Journal.

Selskabet har i mange år forsøgt sig med at udvikle vellykkede vacciner, men har oplevet problemer undervejs.

Derudover har Novavax haft pengemangel, og i januar sidste år havde selskabet kun nok penge til at overleve de følgende seks måneder. Men håbet om en coronavaccine har fået det til at vende.

Nu er flere eksperter optimistiske omkring Novavax' kommende bud på en coronavaccine, da den ser ud til at have en effekt, der varer længere end de varianter, der hidtil er kommet på markedet.

- (Vaccinen, red.) ser så stærk ud som enhver anden vaccine, og den har måske bedre udholdenhed, siger John Moore, der er immunolog ved Weill Cornell Medical College i New York, til Wall Street Journal.

Novavax, der i januar sidste år havde en markedsværdi på 127 mio. dollars, har nu en værdi på 15,4 mia. dollars. Det er mere end markedsværdien for flere store selskaber, der har årlige omsætninger for flere milliarder dollars, skriver Wall Street Journal.

Hvis selskabet lykkedes med at udvikle vaccinen, er der dog også en produktionsudfordring forude. Selskabet solgte nogle produktionsaktiver i 2019, da det var i pengenød.

Investorer venter, at selskabet kan få en godkendelse fra de amerikanske myndigheder i løbet af de næste par måneder.

BRANCHENYT
Læs også