Serier

Puma ser langsom start på året efter fortsat nedlukket Europa

Corona rammer verden
Puma venter, at driften i 2021 vil blive negativt påvirket af covid-19. Foto: Krisztian Bosi

Den tyske sportsudstyrskoncern Puma venter moderat salgsvækst i 2021, idet pandemien fortsætter med at lægge pres på efterspørgslen efter mode- og sportsudstyr i løbet af foråret.

Det skriver Bloomberg News efter regnskabet for fjerde kvartal.

Pumas salg landede på 1,52 mia. euro i fjerde kvartal af 20202, hvilket er stort set på linje med analytikerkonsensus på 1,51 mia. euro.

Indtjeningen blev på 24,7 mio. euro i kvartalet, hvilket er lidt til den svage side i forhold til analytikernes forventning.

Puma venter, at driften i 2021 vil blive negativt påvirket af covid-19, hvor første kvartal og starten af andet kvartal ventes at blive særlig hårdt ramt.

De langvarige nedlukninger verden over presser Pumas salg, idet cirka halvdelen af de detailforretninger, der sælger Pumas produkter i Europa, er lukket.

Sportsudstyrsproducenten har haft ry for at starte året med konservative prognoser, som så bliver hævet senere på året. Her var 2020 dog en undtagelse, idet prognosen blev opgivet som følge af pandemien.

For 2021 venter Puma som minimum en moderat vækst i salget i faste valutakurser, og drifts- og nettoindtjeningen ventes bege at vise betydelig fremgang i forhold til 2020.

På børsen i Frankfurt sender investorerne aktien ned med 4 pct. til 83,70 euro.

BRANCHENYT
Læs også