Erhverv

Henrik Fisker går sammen med Foxconn om ny elbil

Parterne vil sammen udvikle en elbil, der skal produceres fra slutningen af 2023 med en årlig produktion på mere end 250.000 biler.

Henrik Fisker står bag bilproducenten Fisker. Foto: J. Scott Applewhite/AP

Bilproducenten Fisker går sammen med den kendte elektronikproducent Foxconn om at udvikle en ny elbil.

Det er tale om et samarbejde, der skal munde ud i en bil, der skal sættes i produktion fra slutningen af 2023 og med en årlig produktion på 250.000 enheder.

Det fremgår af en hensigtserklæring (MoU), de to selskaber sammen har udsendt. Samarbejdet omtales som ”Project PEAR” - Personal Electric Automotive Revolution.

Det er danske Henrik Fisker, der er både bestyrelsesformand og koncernchef i Fisker, der skal stå for designet, mens Foxconn forventes at byde ind med nye teknologiske løsninger.

»Vi oprettede vores firma for at disrupte enhver konventionel tankegang i bilindustrien. Etableringen af Project PEAR med Foxconn samler to ligesindede og supplerende virksomheder, der hver især fokuserer på at skabe ny værdi i en traditionel industri,« siger Henrik Fisker.

Den nye elbil bliver den anden bil under Fisker-varemærket. Den første ”Ocean SUV” ventes at blive lanceret i fjerde kvartal af 2022.

»Vi vil skabe et køretøj, der bryder sociale grænser samtidig med, at vi tilbyder en kombination af avanceret teknologi, nyskabende design, innovation og ”god værdi for pengene”, samtidig med at vi lever op til vores løfter om, at skabe verdens mest bæredygtige køretøjer,« siger Henrik Fisker.

Det nye samarbejde mellem Foxconn og Fisker ”vil revolutionere bilindustriens model ved at indføre IKT-kapaciteter - informations- og kommunikationsteknologi - som hjælper bilproducenter med at fremskynde deres overgang til nye, innovative og effektive produktionsprocesser og forretningsmodeller”, hedder det i meddelelsen.

Efter underskrivelsen af hensigtserklæringen vil teams fra Fisker og Foxconn etablere flere arbejdsgrupper med fokus på design, teknologi, teknik og produktion.

På grund af den hurtige udviklingsplan forventer begge virksomheder, at afslutte forhandlingerne hurtigt og indgå en formel partnerskabsaftale i 2. kvartal 2021.

Henrik Fiskers nye samarbejdspartner Hon Hai Technology Group, bedre kendt som Foxconn, blev grundlagt i Taiwan i 1974 og er verdens største elektronikproducent.

Foxconn er storleverandør af komponenter til eksempelvis Apples iPhone, Xbox og mange andre af de store koncerner inden for elektronik.

BRANCHENYT
Læs også