Serier

Joe & The Juice får pengeindsprøjtning: Nassef Sawiris bliver ny medejer

Den kendte juicekæde får 300 mio. kr. i frisk kapital. Mange af pengene kommer fra en ny investor i form af Egyptens rigeste person.

Corona rammer verden
Joe & The Juice driver over 300 butikker i 16 lande. Her ses en butik i Aarhus. Foto: Joe & The Juice

Den kendte danske juicekæde Joe & The Juice har netop modtaget 300 mio. kr. i frisk kapital og får samtidig nyt blod ind i ejerkredsen.

100 mio. kr. kommer fra eksisterende aktionærer, mens de resterende 200 mio. kr. kommer fra nye investorer. Det fremgår af dokumenter indsendt til det amerikanske finanstilsyn SEC.

Joe & The Juice er i forbindelse med den nye kapital blevet værdisat til 1,5 mia. kr. grundet »ugunstige omstændigheder og i lyset af virksomhedens finansielle situation«, som der står i SEC-dokumenterne.

Joe & The Juice bekræfter kapitaltilførslen og forklarer, at pengene skal bruges på ekspansion af butiksnettet og investering i digitale salgskanaler, som coronakrisen har forstærket juicekædens fokus på.

»Covid-19 har været, og er fortsat, en udfordrende periode for Joe & The Juice og branchen. Kapitaltilførslen sikrer et beredskab, der kan modstå en længere periode med usikkerhed, samtidigt med at vi kan navigere samt vækste virksomheden i et disruptive detailmarked,« skriver Thomas Nørøxe, personalechef i Joe & The Juice, i en kommentar om kapitaludvidelsen.

Han uddyber, at den nye kapital sikrer, at de rigtige beslutninger træffes i en historisk tid for juicekæden.

Af cvr-registeret fremgår det, at det er ikke er hvem som helst, der netop har investeret i Joe & The Juice.

Selskabet NNS Holding (Cyprus) Limited er netop indtrådt som ny medejer af Joe & The Juice og har nu mellem 10 og 14,99 pct. af aktierne.

Bag NNS Holding (Cyprus) Limited står Nassef Sawiris, der er Egyptens mest velhavende og nummer 403 på listen over verdens rigeste personer hos Bloomberg.

Nassef Sawiris’ formue er af Bloomberg anslået til at være på over 40 mia. kr. Hans mest kendte investeringer er en 6 pct. ejerandel af Adidas og 55 pct. ejerskab af den engelske fodboldklub Aston Villa, hvor han også er bestyrelsesformand.

For nylig købte Sawiris sig også ind i Madison Square Sports, der står bag NBA-holdet New York Knicks og NHL-holdet New York Rangers.

»Nassef Sawiris har stor tiltro til Joe & The Juices vækstmuligheder og engagerer sig personligt i investeringen som en aktiv ejer. Vi er meget glade for at få tilgang af hans erfaring indenfor detail og real estate,« skriver Thomas Nørøxe, der forklarer, at kæden nu vil positionere sig stærkere end før coronakrisen.

I forbindelse med den nye kapitalrejsning er baron og skibsreder Johan Wedell-Wedellsborgs ejerandel i Joe & The Juice røget under 5 pct.

Samtidig har de to kapitalfonde General Atlantic fra USA og Valedo Partners fra Sverige begge fået nedbragt deres andele og har den samme relative ejerfordeling som tidligere.

Joe & The Juices moderselskab har endnu ikke offentliggjort regnskab for 2020. I 2019 havde selskabet en omsætning på 1,1 mia. kr., et drifsresultat på 93,5 mio. kr. og et underskud efter skat på 333 mio. kr.

Joe & The Juice har mere end 300 butikker i 16 lande og beskæftiger op mod 2.000 ansatte.

Juicekæden blev stiftet i 2002 af Kaspar Basse. Han har to gange solgt ud af sine Joe & The Juice-aktier.

Det har ført til, at egenkapitalen i i hans to holdingselskaber sammenlagt var på over 900 mio. kr. efter 2019.

Læs også