Erhverv

Kriseramte SAS beder om henstand hos leverandører

I løbet af november, december og januar har SAS fået drænet pengekassen med 3,6 mia kr.  Foto: Tariq Mikkel Khan

Siden SAS sidste år polstrede pengekassen med 8,8 mia. kr. med støtte fra den danske og svenske stat, er pengene fosset ud af forretningen.

Derfor beder luftfartsselskabet nu sine leverandører om hjælp.

Det skriver Børsen.

I løbet af november, december og januar har SAS fået drænet pengekassen med 3,6 mia kr. som konsekvens af historisk lave passagertal og engangsposter i form af refusioner og andre afskrivninger.

Dermed er der blot 3,5 mia kr. tilbage på kistebunden, hvilket får SAS til at sende en bøn om henstand til sine leverandører.

- Vi arbejder med en plan, som indeholder initiativer for at sikre det likviditetsmæssige beredskab, så vi kan holde os i gang hele vejen igennem krisen. Vi forsøger at finde alternative ruter til likviditet, siger Simon Pauck Hansen, koncerndirektør i SAS, til Børsen og tilføjer:

- Det handler om at tale med vores leverandører og gennemgå vores forskellige aktiviteter – blandt andet vores aktiver i form af fly og flymotorer, som vi kan lave aftaler omkring. Vi er også i dialog med vigtige og store leverandører om at udskyde betalinger, ligesom vi gjorde sidste år. Det har vi behov for at kunne fortsætte.

Spørger man aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, er der da heller ikke tvivl om, at det er livsnødvendigt for SAS at finde nye finansieringskanaler.

- SAS kan få behov for flere penge meget snart, hvis selskabet ikke får held med frasalg, formentlig med tab, eller andet, der kan styrke likviditeten, skriver han i et notat ifølge Børsen.

BRANCHENYT
Læs også