Erhverv

Rigspolitiet har besluttet, at fremtidens pas skal produceres af Idpeople og Veridos

Til oktober ændres produktionsmetoden i forbindelse med udstedelsen af danske pas. Forberedelserne er påbegyndt, og målet er at styrke sikkerheden.

Jesper Mikkelsen står i spidsen for virksomheden Idpeople, som skal være med til at producere danske pas i fremtiden. Foto: PR

Fra den 1. oktober bliver produktionen af danskernes pas ændret i takt med, at sikkerhedsniveauet skal styrkes. Til at løse den opgave har Rigspolitiet, efter en større udbudsrunde, besluttet, at opgaven skal løses af den danske sikkerhedsvirksomhed Idpeople i Skovlunde og tyske Veridos.

»At Rigspolitiet har betroet os den vigtige opgave at producere de danske pas, cementerer, at Idpeople befinder sig i den tungeste liga inden for sikker datahåndtering og produktion af sikkerhedsløsninger. Vi har en klart defineret international vækststrategi, og denne opgave er et vigtigt skridt på den vej,« oplyser adm. direktør Jesper Mikkelsen i Idpeople i en pressemeddelelse.

Forberedelserne til produktionen af fremtidens danske pas er allerede påbegyndt. I løbet af foråret skal rammerne være på plads, så de nye danske pas kan blive produceret fra den 1. oktober og minimum syv år frem, indtil kontrakten udløber.

Produktionen omfatter i alt syv forskellige pastyper; et standard nationalt dansk pas, et diplomatpas, et tjenestepas, et fremmedpas, et rejsedokument for flygtninge og nationale pas for grønlandske og færøske borgere samt et nødpas.

»Vores højsikrede produktionsfaciliteter, der er udstyret med fuldautomatiske produktionslinjer og specialiserede medarbejdere, gør, at vi kan producere og levere det nye danske pas i den højeste kvalitet og med den højeste leverancepræcision, så danskerne med sikkerhed får det pas, de har bestilt,« siger Mikkelsen.

Idpeople er en 40 år gammel virksomhed, der indtil for en måned siden gik under navnet Cardcoin, hvis fundament blev bygget op omkring betalingssystemer. I takt med udviklingen har fokusområdet ændret sig, og de seneste 10 år har virksomhedens kernekompetence været ID-sikkerhedsløsninger, som virksomheden i dag leverer til offentlige instanser, regeringer og private virksomheder i hele Europa.

Når kalenderbladet viser den 1. oktober, er det dog ikke ensbetydende med, at alle danskernes pas skal erstattes med den nye model øjeblikkeligt. Udskiftningen vil ske løbende i takt med, at de gamle pas udløber.

BRANCHENYT
Læs også