Erhverv

Smitterisikoen er størst med mange kunder i små butikker – eller er den?

Overblik: Reglerne for genåbningen af detailhandlen anklages for at være ulogiske - få overblikket over reglerne på 2 minutter.

Ikea er blandt de detailgiganter, som bliver ramt af de nye genåbningsregler. Med de nye regler må et Ikea på f.eks. 20.000 kvm blot huse 80 kunder samtidig. Foto: Bloomberg/Jeenah Moon.

Fra butik til butik er der stor forskel på, hvor mange kvadratmeter (kvm) der skal være pr. kunde under genåbningen af udvalgsvarebutikker. Alt for stor forskel, mener kritikerne, som har svært ved at se logikken i reglerne.

Genåbning. Mandag genåbner store dele af landets udvalgsvarebutikker. For butikker under 2.000 kvm betyder det, at de uden videre må lukke op til 200 kunder ind ad gangen. Er butikken på 4.999 kvm, må der være op til 250 kunder samtidig, mens butikker over 5.000 kvm skal reservere 250 kvm pr. kunde. En butik på 7.500 kvm kan altså kun rumme op til 30 kunder, og kunderne bliver kun lukket ind, hvis de har bestilt tid på forhånd. Der er nemlig også krav i genåbningen om tidsbestilling for butikker over 5.000 kvm...

BRANCHENYT
Læs også