Erhverv

FDA-ekspertpanel anbefaler godkendelse af Johnson & Johnson-vaccine

Et panel af rådgivere for USA' lægemiddelstyrelse, FDA, har fredag enstemmigt stemt for at godkende en covid-19-vaccine fra Johnson & Johnson til nødbrug i USA.

Eksperter under de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food & Drug Administration (FDA), har givet Johnson & Johnsons bud på en coronavaccine deres velsignelse.

Med stemmerne 22-0 anbefaler ekspertpanelet under FDA en godkendelse til vaccinen, fordi fordelene klart opvejer for risici, skriver Bloomberg News.

Vaccinen fra Johnson & Johnson kan dermed blive den tredje amerikanske vaccine, der opnår godkendelse.

Netop vaccinen fra Johnson & Johnson har været imødeset med spænding, fordi den - i modsætning til mRNA-vaccinerne - kan opbevares i et køleskab i op til tre måneder.

De to andre amerikanske vacciner - fra Moderna og Pfizer (i samarbejde med den tyske partner Biontech) - er begge mRNA-vacciner og skal fryses ned, hvis de skal opbevares i længere tid.

Johnson & Johnson-vaccinen har desuden den fordel, at den blot skal gives i én dose, hvor de øvrige vacciner skal gives i to doser.

Vaccinen viste en samlet effektivitet på 72 pct. i den amerikanske del af det globale studie, der skal danne baggrund for en eventuelt godkendelse.

Den var i øvrigt 100 pct. effektiv i forhold til at undgå dødsfald grundet covid-19.

BRANCHENYT
Læs også